Gary Neville uputio oštre kritike: Najveći akcenat bio na Liverpoolu i Arsenalu
FOTO: EPA

Legendarni engleski fudbaler

Gary Neville uputio oštre kritike: Najveći akcenat bio na Liverpoolu i Arsenalu

H. Zilić

Legendarni Gary Neville kritikovao je način na koji se engleski klubovi odnose prema Kup takmičenjima.

Poseban akcenat je dao na Liga Kup gdje ekipe igraju sa kombinovanim sastavima i kao da ih taj trofej ne zanima.

"Sve klubove u Premiershipu treba natjerati da ozbiljno igraju i Liga Kup, kao i prvenstvo", rekao je Neville zatim nastavio:

"U naše vrijeme svaka utakmica je bila ključna, svaki trofej važan i dio vaše karijere, danas to nije slučaj. Neke stvari se moraju drastično promijeniti, kao i odnosi klubova."

U ovogodišnjem finalu Liga Kupa Chlesea čeka boljeg iz duela Liverpoola i Arsenala, a prvi meč na Anfieldu završen je 0:0.

Upravo su Liverpool i Arsenal timovi koji posljednjih godina u Liga Kupu igraju sa kombinovanim sastavima, a Klopp je znao izvesti i cijeli B tim Liverpoola koji je prosjek imao oko 20 godina starosti.

Top Komentari

konjnakvadrat
Po cemo je ovaj legendarni engleski fudbaler ???
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi