Gasbarroni u Torinu, Amoruso u Sieni
Amoruso seli uSienu

Serija A

Gasbarroni u Torinu, Amoruso u Sieni

Edmir Škorić

U drugi dio sezone ekipa Torina pokušava ući znatno jača, a klub se pojačao Gasbarronijem koji je došao iz Genoe, dok je napadač Amoruso napustio klub i prešao u Sienu.

U Torinu se ovih dana dosta priča o mogućim dolascima novih imena, kako bi klub bio znatno jači u nastavku prvenstva. Prvo pojačanje koje je stiglo u Torino je Gasbarroni, veznjak Genoe koji će narednih šest mjeseci provesti u Torinu.

Sa samo četiri postignuta gola iz 13 utakmica, napadač Nicola Amoruso nije zadovoljio struku Torina pa će karijeru nastaviti u Sieni. Amorusou je ovo 11. klub za kojeg nastupa u Seriji A tijekom svoje karijere, a taj rekord će teško srušiti bilo koji drugi igrač.

U Torinu pokušavaju da agnažuju Cristiana Lucarellija iz Parme te Mozarta iz Spartak Moskve. Sa tim bi manja torinska momčad bila dosta jača i imali bi znatno više šansi za opstanak u Seriji A, budući da je klub trenutno na 18. mjestu sa isto toliko bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.