Gasol: Bili smo mirni i staloženi
Foto: EPA

Košarkaš reprezentacije Španije

Gasol: Bili smo mirni i staloženi

Španci su se jučer plasirali u polufinale Eurobasketa.

Oni su u meču četvrtfinala porazili Njemačku možda i teže nego što se očekivalo rezultatom 84:72. Najbolji na susretu bio je centar Memphis Griezzliesa Marc Gasol koji je ubacio 28 poena, a tome je dodao i 10 skokova. 

Mlađi brat Gasol je nakon susreta rekao da su on i saigrači bili mirni i staloženi cijelim tokom susreta i da su igrali svoju igru. 

"Tokom cijelog meča bili smo veoma dobri u odbrani. Bili smo mirni i staloženi, igrali smo svoju igru. Oni su iskoristili činjenicu da smo na početku meča bili malo statični. Srećom, sve nam se otvorilo u trećem periodu, pogodili smo neke šuteve i došli do prednosti koju oni nisu mogli da stignu", rekao je nakon meča Gasol koji je dodao da su on i saigrači još uvijek veoma ambiciozni i gladni uspjeha. 

Podsjetimo, Španci će u polufinalu igrati protiv Slovenije koja je u meču četvrtfinala porazila Latviju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi