Gasol: Rasli smo kao ekipa i osvojili vrijedno zlato

Najbolji igrač Eurobasketa presretan

Gasol: Rasli smo kao ekipa i osvojili vrijedno zlato

Pau Gasol je proglašen najboljim igračem Eurobasketa, na kojem je prosječno bilježio 25.2 poena, 8.4 skoka i 2.6 asistencija po utakmici.

Nakon pobjede nad Litvanijom u finalu, Gasol je bio presretan i ponosan, a u izjavi za medije je istakao da zasluge za veliki uspjeh idu cijeloj ekipi.

"Osjećam se divno. Osvojili smo treće evropsko zlato, ali ovo ima dodatnu težinu zbog svih otežavajućih okolnosti. Ponosan sam na to kako smo odreagovali kao ekipa u kritičnim trenucima. Rasli smo kao ekipa, vjerovali smo u sebe i jedni u druge", rekao je Gasol, koji je dodao:

"Odigrao sam sjajan Eurobasket, ali nikad ne bih mogao tako da igram bez pomoći svojih saigrača. Ponosan sam na sve saigrače i na stručni štab, kao i na ljude koji su nam pružali bezrezervnu podršku".

Španija je u finalu Eurobasketa savladala Litvaniju rezultatom 80:63, a Pau Gasol je ubacio 25 poena i bio daleko najefikasniji igrač utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.