Trener Atalante pred sutrašnji meč na Koševu

Gasperini: Prva utakmica je bila korisna, saznali smo dosta o Sarajevu

Delegacija Atalante je danas stigla u Sarajevo gdje će sutra od 20:15 sati na Koševu igrati revanš susret 2. pretkola Lige Evrope protiv FK Sarajevo.

Podsjetimo, prvi susret ovih rivala odigran u Reggio Emiliji je ravršen rezultatom 2:2, a trener Atalante Gian Piero Gasperini je o sutrašnjem meču govorio na press konferenciji održanoj na Koševu.

"Prva utakmica je bila korisna da saznamo više o našem protivniku. Sutra moremo izbjeći greške koje smo pravili prošlog četvrtka. Moramo odigrati dobro da bismo se kvalifikovali u narednu rundu... Po mom mišljenu rezultat prve utakmice ne odražava ono što se dešvalao na terenu, ali jasno je da sutra moramo pobijediti. Moramo postići barem dva gola. Utakmica protiv Sarajeva će biti teška, ali mislim da imao priliku proći u narednu rundu", istakao je Gasperini.

Prisutne novinare je zanimalo i dali trener Atalante može uporediti Sarajevo sa nekom od ekipa iz Serije A.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"To je teško pitanje. Ne mogu uporediti Sarajevo sa timovima iz Serije A. Ipak, Sarajevo ima dobru ekipu, organizovano se brani i u prvoj utakmici su maksimalno iskoristili svoje prilike", poručio je trener Atalante.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Sto mi volimo zivjeti u zabludi i u snovima. Sarajevu od srcasve najbolje i navijat cu za prolaz ali ovo budimo realni je dvica kao kuca.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije