Održana konferencija za medije

Musemić: Rezultat nam daje pravo da se nadamo

FK Sarajevo u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" igra revanš utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Atalante.

U prvoj utakmici Sarajevo je ostvarilo povoljan rezultat, odigravši 2:2, međutim u bh. timu su svjesni da je pred njima težak posao i da će u pohodu na 3. pretkolo morati ostaviti srce na terenu.

Povodom utakmice u prostorijama tima sa Koševa je održana konferencija za medije na kojoj su prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

Atalanta je favorit, to stoji, ali imamo rezultat koji nam daje pravo da se nadamo. Motiva neće nedostajati ni igračima. Mi smo ekipa koja svakome može postići pogodak, to smo pokazali, no pitanje je koliko možemo zaustaviti protivnika kada izgubimo loptu. Na kraju će pobijediti pamet, odnosno ko bude više koncentrisan, disciplinovan...", kazao je Musemić, pa se osvrnuo na protivnika:

"Imaju iznimno kvalitetne igrače u svojim redovima, pogotovo su im napadači odlični. Bez obzira, nećemo se predavati. Vjerujem i da ćemo imati veliku podršku navijača, što u neku ruku može biti dobro, ali isto tako i opasno. Igrači moraju znati da su na terenu i znati šta rade, da ih publika ne ponese previše. Ako pojedinac 'iskoči', to će nam biti problem."

Kako će igrati Sarajevo?

"Bilo bi soludo napasti tim kakav je Atalanta. Igrat ćemo opreznije, a pitanje je koliko kvalitetno možemo popraviti greške", istakao je Musemić i dodao da promjena u sastavu neće biti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Riječ je dobio i napadač Krste Velkoski. 

"Imamo kvalitet, to smo pokazali i u Italiji kada smo se vratili u meč poslije 2:0. Spremni smo, motiva neće nedostajati i vjerujem da ćemo pokazati da smo za velike stvari. Jedva čekam utakmicu." 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

utdman
Sretno
13 0
hercegbih
idemo pitariii..svi u napad jedan je Hase
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi