Gasperini se naljutio, fudbaleri Atalante strahuju od velikih kazni

Morat će dobro 'zapeti' na Koševu

Gasperini se naljutio, fudbaleri Atalante strahuju od velikih kazni · Saznajemo

Sarajevo će u četvrtak na Koševu ugostiti Atalantu protiv koje će tražiti senzaciju i plasman u 3. pretkolo Evropske lige.

Prvi meč u Reggio Emiliji okončan je rezultatom 2:2 kojem su se nadali samo oni najoptimističniji navijači bordo kluba, ali će Italijani svejedno i u revanšu biti veliki favoriti za pobjedu i prolaz dalje.

Neočekivani remi sa Sarajevom naljutio je trenera Atalante Gian Piera Gasperinija, koji je već  svoje fudbalere jutarnjim treningom u petak, nekih 10-ak sati nakon završetka utakmice sa bh. klubom. Igrači iz Bergama su trebali imati slobodan dan, ali je kiks doveo do promjene plana.

Odigrali su "za kaznu" fudbaleri Atalante i trening meč protiv jednog niželigaškog tima u kojem su slavili sa 3:0.

Da je Gasperini veoma ljut na svoje fudbalere potvrđuje i informacija do koje je došao SportSport.ba, a ona kaže da će fudbaleri Atalante biti kažnjeni sa po 10.000 eura u slučaju ispadanja od bordo kluba.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Atalanta je relativno kasno počela sa pripremama za Sarajevo što je rezultiralo nešto slabijoj igri u prvom susretu, a za očekivati je da fudbaleri ove ekipe dobro 'zapnu' na Koševu kako bi izbjegli debakl.

Podsjetimo, meč Sarajeva i Atalante igra se u četvrtak s početkom u 20:15 sati na stadionu Asim Ferhatović-Hase.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti