Gasperini: VAR je propao

Šta o novoj tehnologiji misli trener Atalante?

Gasperini: VAR je propao

VAR i dalje izaziva oprečne reakcije i potiče žustre debate. Debati o VAR-u i uticaju nove tehnologije na moderni fudbal sada se pridružio i trener Atalante Gian Piero Gasperini.

Ako pitate Gasperinija, VAR je propali projekat.

Inače, i u Italiji se protekih dana sve više negoduje zbog VAR-a i načina upotrebe istog. Samo neki od klubova koji se glasno bune zbog načina na koji se koristi VAR u Seriji A su Napoli, Milan, Fiorentina...

Ove sedmice je Fudbalski savez Italije pisao FIFA-i i istakao da je voljan biti "pokusni kunić" za novi eksperiment - uvođenje "challengea" za trenera ekipa, nešto slično što već imaom u tenisu.

"Mislim da bi to moglo dovesti do dodatnih problema jer bi sve bilo haotično. Šta ja mogu vidjeti sa 70 metara udaljenosti, a da sudija i VAR ne mogu? Ja sam trener, ne želim suditi na utakmici", izjavio je Gasperini.

I Atalanta se znala naći na krivom kraju nekih izuzetno sumnjivih odluka u kojima je učestvovao i VAR ili se pak isti uopšte nije "konsultovao".

"Nije lijepo pričati o tim stvarima, ali je bilo puno evidentnih incidenata... Nije u pitanju samo Atalanta, ali globalno gledano, bilo je previše grešaka, stvorilo se još više sumnji nego što ih je bilo prije VAR-a", istakao je Gasperini, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Po mom mišljenju, tehnologija je doživjela potpunu propast. Cilj je bio da se donesu pravedne odluke kada se uoče jasne i očigledne greške, ali umjesto toga čini se suprotno. VAR je na kraju doveo do još većih sumnji".

"Kada pred sobom imate snimku očigledne situacije i svejedno napravite grešku, to se pretvara u jako opasan 'bumerang'", poručio je trener Atalante.

Top Komentari

E.Car
Gospodine Gasperini, kako neko moze imati nešto protiv tehnologije koja nikog ne može oštetiti. Jedini problem su sudije kojima njihov ego ne dozvoljava da nisu glavni koji odlučuju pa komplikuji sve.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi