Gattuso: 4:0? Može i bolje, a Cutrone nije Inzaghi

Trener Milana

Gattuso: 4:0? Može i bolje, a Cutrone nije Inzaghi

Edmir Škorić

Trener Milana Gennaro Gattuso smatra da njegov klub može još bolje iako je danas sa 4:0 slavio u gostima kod SPAL-a.

Rossoneri su uvjerljivo slavili protiv SPAL-a i djeluje kao da su u velikom usponu, ali Gattuso smatra da može i bolje.

"Pokazali smo se dobro, pa 4:0 nije visok rezultat. No, najvažnije je da smo slavili i čini se da ide sve nabolje. Počeli smo davati golove, rješavamo neke probleme, ali može i bolje", rekao je Gattuso, pa je dodao:

"Želim još više, želim da se bekovi uključuju naprijed i da vidim lančanu reakciju lijeve i desne strane. Moramo biti još oštriji, još ofanzivniji, mora dosta igrača da sudjeluje u svakoj našoj akciji".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cutrone je bio junak s dva gola, a ukupno ih je ove sezone zabio 12 golova.

"Cutrone mora rasti, ponekad lako izgubi loptu. Mada, u svom DNA ima da lako pročita gdje će lopta završiti. Ima sličnosti s Inzaghijem, ali on je Patrick Cutrone, a ne Pippo Inzaghi. On će definitivno biti veliki igrač u budućnosti", zaključio je Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi