Gattuso: Ja sam kapetan ovog broda, preuzimam odgovornost
Milan je trenutno na 6. poziciji sa 28 osvojenih bodova i do kraja sezone mu slijedi teška borba za jedno od mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

Trener Milana nakon remija

Gattuso: Ja sam kapetan ovog broda, preuzimam odgovornost

Trener Milana Genaro Gattuso nije imao mnogo razloga za nezadovoljstvo nakon današnje utakmice u okviru Serije A.

Njegov Milan je gostovao kod Frosinonea i odigrao samo 0:0 što svakako nije zadovoljilo apetite navijača i uprave, a Gattuso je nakon meča preuzeo odgovornost za remi.

"U prvom poluvremenu smo igrali loše. Protiv Fiorentine smo igrali bolje i kreirali smo šanse, ali ovdje smo igru prepustili Frosinoneu. Nismo igrali dobro, izgubili smo sve duele koji su bili 50-50. Kako bismo ispunili naš cilj, a to je plasman u Ligu šampiona, ne možemo više igrati tako kako smo igrali u prvom poluvremenu. Ne smijemo više ponoviti ovakvo poluvrijeme", rekao je Gattuso pa se osvrnuo na cjelokupnu situaciju.

"Nismo u dobrom periodu i rezultati ne dolaze... Ne mogu prihvatiti ovakve igre. Ovaj tim je moja briga, ne razmišljam o svojoj poziciji. Kapetan sam ovog broda, tako da moram preuzeti odgovornost. Za mene je važno da naučim kako da izvučem najbolje iz ovih igrača, jer je očigledno da oni za sada nisu na tom nivou".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, italijanski mediji prenose da čelnici Milana nakon remija protiv Frosinonea razmišljaju o poziciji Gattusa kao trenera prvog tima.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti