Gattuso dobio pitanje o Livaji, a Kalinić o Džeki, pa mu je pukao film: "Šta sam ja već rekao?"
Foto: Cropix

Italijan

Gattuso dobio pitanje o Livaji, a Kalinić o Džeki, pa mu je pukao film: "Šta sam ja već rekao?"

Admin Čaušević

Nije moglo bez iskrica na zvaničnom predstavljanju Gennara Gattusa kao novog trenera. Novinare je naravno zanimalo sve, a Nikoli Kaliniću je očigledno zasmetalo škakljivo pitanje. 

Nova era u Hajduku je zvanično počela danas. Gattuso je predstavljan kao novi trener Hajduka te će za cilj imati osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

Nakon imenovanja Gattusa za novog trenera počelo se šuškati da bi na Poljud mogli stići Edin Džeko i Ivan Rakitić. Na to pitanje Kalinić je odgovorio diplomatski.

"Imam listu igrača koje želim. Ne bi bilo fer govoriti o imenima. Svi oni imaju svoje klubove. Tražit ćemo pojačanja, vidjet ćemo koliko će to biti moguće. Neću dovoditi reda radi."

Sportskom direktoru Hajduka je postavljeno i pitanje o jezičkoj barijeri pošto je Gattuso Italijan i ne poznaje hrvatski te ga je to iznerviralo.

"Što sam tada rekao? Nisam rekao da stranac trener mora pričati hrvatski, pogledajte još jednom konferenciju", rekao je Kalinić te dodao:

Oglasi

"Što sam ja rekao na zadnjoj konferenciji? Ja sam rekao da ako trener bude Hrvat da neće pričati engleski. Kojim jezikom će se pričati u svlačionici? Pa jesam li ti sad odgovorio?"

Podsjećanja radi, kada je Hajduk tražio trenera govorio je o tome da nije normalno da hrvatski trener u svlačionici Hajduka priča na engleskom jeziku.

"Ima i stranih kandidata, a ima i domaćih. Ako bude naš trener, neće u svlačionici pričati na engleskom. To mi je smetalo."

Gattuso na klupi Hajduka planira koristiti formacije 4-3-3 i 4-2-3-1; Foto: Pixsell

"Stranci imaju tri mjeseca za naučiti jezik. Nije normalno da Hrvat priča engleski u Hajdukovoj svlačionici. Nije ni meni niko pomagao dok sam igrao vani."

Dakle, Gattuso će brzo morati početi sa učenjem hrvatskog jezika. Pošto je tokom igračke, ali trenerske karijere sarađivao sa brojnim Balkancima neke riječi sigurno već poznaje, posebno one vulgarne.

Oglasi

Inače, karizmatičnom Italijanu je postavljeno pitanje da li je već razgovarao sa najvećim zvijezdama tima, Markom Livajom i Ivanom Perišićem.

"Razgovarao sam s nekim igračima, nije na meni da otkrijem s kim. Neke stvari moraju ostati između nas."

"Nikola je bio moj igrač, imali smo nekad problema i nekad je išao ranije na tuširanje, ali odmah smo to riješili oči u oči. Fudbal je ozbiljna djelatnost, mora se graditi na disciplini. Igrači moraju imati respekta prema radu, a ne da se boje mene", odgovorio je legendarni fudbaler.

Bivši trener nekolicine ozbiljnih evropskih klubova poput Milana, Napolija, Marseillea i Valencije je otkrio da planira koristiti formaciju 4-3-3 ili 4-2-3-1. "Najbitnije je da dođemo do pobjedničkog mentaliteta. Tko će igrati, vidjet ćemo tijekom prvenstva. Moramo poštivati i budžet koji klub ima."

Na predstavljanju Gattusa bio je prisutan i predsjednik Hajduka Nikola Bilić koji je kazao da se Italijan savršeno uklopio u klupski budžet.

"Ne znam koliko su ostali treneri bili plaćeni, ali Gattuso se u potpunosti se uklapa u naš budžet. Pristao je na naše uslove i puno manje uslove nego su mu bili nuđeni negdje drugo", završio je Bilić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
Bobi Fiser
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi