Gattuso: Ne postaje se šampion zbog dobrih igara

Šta vrijedi igra, kada nema rezultata

Gattuso: Ne postaje se šampion zbog dobrih igara

Edmir Škorić

U italijanskom derbiju sinoć je Juventus s 3:1 pobijedio Milan i primakao se Scudettu, a Rossonerima je Liga prvaka sve dalje.

Ima Milan još nade da se plasira u Ligu prvaka, a u mnogeme će za crveno-crne biti važan u srijedu duel s gradskim rivalom Interom. Ukoliko bi tim Gennara Gattusa tu ostvario pobjedu, ostao bi u igri za prva četiri mjesta.

"Nešto poput Londona i meča protiv Arsenala, kada smo igrali dobro, ali rezultat nije u našoj koristi. Moramo se vratiti što prije. Imali smo dobro timsko izdanje, a nismo pobijedli, što znači da još moramo raditi da bismo postigli željeni nivo", rekao je Gattuso, pa je dodao:

"Do prije tri utakmice, bilo je nezamislivo da možemo i pokušavati napasti mjesto koje vodi u Ligu prvaka, tako da smo nešto uradili, ali bismo voljeli završiti posao do kraja".

"Imamo kvalitetne igreče, ali u fizičkom smislu ne možemo da se nosimo s Juventusom. To je ovaj put napravilo razliku. Da, dobar nastup, ali ne mogu biti zadovoljan, izgubili smo 3:1. Dobre igre se nikada ne pamte. Ako bismo se zadovoljavali riječima da smo dobro igrali, a nemamo rezultate, onda smo ludi. Tako se ne postaje šampion", zaključio je Gattuso.

Malo je Rina nervirao turski veznjak Hakan Calhanoglu. Zašto?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio sam ljut na Hakana u jednom trenutku. Kada god izgubi loptu, on trči da se raspravlja. Ne volim to da vidim. Da je samo podigao guzu s terena i počeo da trči za loptom, nne bismo primili drugi gol", kaže Gattuso.

Nakon 30 kola Juventus ima 78 bodova, slijedi Napoli sa 74, Roma ima 60, Inter 58, Lazio 57, a Milan 50 bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi