Gattuso pred veliki gradski derbi: Inter nije mrtav i pokopan!

Italijan oprezan

Gattuso pred veliki gradski derbi: Inter nije mrtav i pokopan!

E. Škorić

Trener Milana Gennaro Gattuso upozorava da "Inter nije mrtav i pokopan" pred duel gradskih rivala u nedjelju na San Siru.

Milan je trenutno trećeplasirani ispred Intera i pobjednik ovog meča mogao bi narpaviti dobar korak ka cilju, a to je i jednimai drugima plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

„Svaki derbi ima svoju priču. Ne smijemo razmišljati o sastanku ranije ove sezone, jer će biti drugačije ”, rekao je trener Milana na konferenciji za novinare.

“Tokom proteklih pet dana sve što sam čuo je da je Inter mrtav i pokopan, ali nedavna forma ne postoji u derbiju. Moramo poštovati svoje protivnike, koristiti naše glave, pokazati srce, inteligenciju i odlučnost. Pun San Siro mora da bude naš 12. igrač, ali poštujemo Inter jer ima neke velike igrače u svojim redovima", jasan je Italijan.

“U igri je mnogo toga, ali to su na kraju krajeva samo tri boda. Više sam zabrinut zbog onoga što bi se moglo dogoditi na psihološkom nivou da stvari idu loše. Pobjeda bi nam dala mentalni podsticaj, ali moram da radim na momcima ako izgubimo. To je važan korak na našem putu", zaključuje Gattuso.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Milana puno očekuju od Krzysztofa Piateka...

„Razlika mora da napravi kolektiv, a ne samo on. Vidio sam vrlo malo igrača u mom životu koji mogu sami pobijediti utakmicu. Mi nismo u toj situaciji, tako da svaka pobjeda dolazi kroz tim. Ne razgovaram mnogo s Piatekom, jer on nije za razgovor. Počinje sve više da se smiješi, ispočetka sam mislio da se ljuti na mene. Taj dečko vodi da radi, dolazi na treninge i kada je slobodan", tvrdi Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi