Gattuso našao puža na terenu, pa ga pojeo i zaradio bogatstvo

Dario Šimić ispričao anegdotu

Gattuso našao puža na terenu, pa ga pojeo i zaradio bogatstvo

E. Škorić

Bivši hrvatski nogometaš Dario Šimić je svojevremeno u Milanu igrao sa Gennarom Gattusom.

Gattuso je prije dva dana kao trener Napolija gostovao u Hrvatskoj, a njegov tim je protiv Rijeke slavio s 2:1 u meču Evropske lige.

Šimić je u podkastu portala "Sportske novosti" govorio o Gattusu, pa se dosjetio jedne lude anegdote.

"To je bio poseban događaj. Ja sam mislio da je gusjenica, ali ispostavilo se da je bio puž. Padala je kiša, bio je to trening pred polufinale sa Manchesterom i puž se pojavio na terenu. Podigao ga je i pitao Kaladzea da li on misli da li bi mogao da ga pojede? Kaladze je rekao: 'Ma, nema šanse, dajem 10.000 eura, Svi ćemo dati...' Gledam i razmišljam da li će da ga grize ili šta... I stvarno, Gattuso ga je samo spustio u usta, nije ni gutao, ni ništa. To je bilo pre treninga, a on je posle nastavio da trenira najnormalnije. Nas ostale je bolio želudac", ispričao je Šimić.

Promo

Top Komentari

dinass
Gad zabarski
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti