Gattuso: Sutrašnji meč je kao finale Svjetskog prvenstva

Milan protiv Intera u Kupu Italije

Gattuso: Sutrašnji meč je kao finale Svjetskog prvenstva

Iako je tek sjeo na klupu Milana prije nekoliko sedmica, Gennaru Gattusu se ista već trese.

Njegov Milan igra još gore nego Montellin, a navijači su izgubili strpljenje nakon poraza od Atalante na domaćem terenu prošle subote (0:2).

Sutra Rossonere očekuje veoma bitna utakmica u četvrtfinalu Kupa Italije, a protivnik je, ni manje, ni više, nego gradski rival Inter. Gattuso je izjavom dovoljno pokazao koliko mu taj meč znači.

"Ovo je kao finale Svjetskog prvenstva za nas. Niko nije očekivao da ćemo imati ovoliko poteškoća, ali ovaj derbi nam može spasiti sezonu i u psihičkom smislu, ali i u smislu rezultata. Želim vidjeti sve kao i do sada, ali s tim da ovog puta pošaljemo loptu u mrežu", započeo je Gattuso.

"Ključni igrači su Ivan Perišić i Antonio Candreva. Njih moramo zaustaviti u kontra napadima. Mauro Icardi ne treba posebno predstavljanje. Nećemo odrediti jednog čovjeka da igra 'flastera' na njemu. Spremili smo se na pravi način da pobijedimo u ovoj utakmici. Nijedna ekipa nije u dobroj formi, ali morat ćemo pritisnuti dugme za restart u važnoj utakmici kao što je ova. Želimo obradovati navijače", zaključio je Gattuso.

Sutrašnja utakmica na stadionu San Siro počinje od 20.45 sati.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije