Sjećate li se Milanove formacije "božićno drvce"?
Rossoneri su prije desetak godina bili strah i trepet u Evropi, a danas su daleko od toga. Ipak, zauvijek će se pamtiti legendarna formacija Carla Ancelottija.

Ostala je samo uspomena

Sjećate li se Milanove formacije "božićno drvce"?

Endin Čaušević, foto: EPA

Evropski velikan Milan trenutno prolazi kroz jedan od najtežih perioda u historiji kluba, a mnogi se pitaju da li će Rossoneri uspjeti da se vrate u vrh gdje su nekada godinama postavljali nove standarde.

Milan je klub koji imao bogatu historiju, najviše titula Lige prvaka nakon Real Madrida i nekada strah i trepet za cijelu Evropu. Međutim, već godinama gledamo Rossonere kako se guše u nesposobnosti čelnih ljudi, trenera, ali i igrača ovog kluba koji nikako da vrate Milan tamo gdje pripada.

I kada dođu novogodišnji praznici nemoguće je da se ne sjetimo legendarne formacije Milana koja je dobila naziv "božićno drvce". Na klupi je tada bio legendarni Carlo Ancelotti, a u dresu kluba sa San Sira tada su igrali najbolji fudbaleri svijeta.

Sve je počelo 2005. godine kada je Ancelotti odlučio da izvede ovu formaciju i to u osmini finala protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Ancelotti se odlučio na 4-3-2-1 formaciju, a tada su u ekipi bili Dida, Cafu, Maldini, Nesta, Kaladze, Gattuso, Seedorf, Pirlo, Rui Costa, Kaka i Crespo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je u ovoj formaciji igrao nekoliko sezona i to veoma uspješno. Međutim, odlaskom Carla Ancelottija nastao je neki novi Milan koji se, vjerujemo, ne sviđa navijačima ovog kluba. Ipak, nadamo se da će Rossoneri jednog dana ponovo biti tamo gdje pripadaju, a to je sami vrh evropskog i svjetskog fudbala.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi