Gattuso: Trenutno je vrlo lako biti trener Milana

Šef struke Rossonera zadovoljan nakon pobjede nad Sampdorijom

Gattuso: Trenutno je vrlo lako biti trener Milana

Milan je u utakmici 25. kola Serije A na svom terenu slavio minimalnu pobjedu (1:0) nad Sampdorijom i tako nastavio niz dobrih rezultata u italijanskom šampionatu.

Nakon užasnog starta sezone "novi" Milan sada igra znatno bolje, a 18 bodova zaostatka za gradskim rivalom Interom, koliko su Rossoneri imali prije 10 kola, sada je istopljeno na svega sedam.

Razumljivo i trener Milana Gennaro Gattuso je nakon nove pobjede svojih izabranika bio izuzetno zadovoljan.

"Uvijek ću biti za zalaganje i trud. Zve pohvale idu momcima, jer njima je bila potrebna samo 'iskra' da počnu igrati kako treba... Osjećam da pripadam ovdje, a najveće zadovoljstvo za jednog trenera je kada vidi da fudbaleri rade sve što on od njih traži", poručio je Gattuso, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve je na igračima, oni su najzaslužniji. Oni su protagonisti, ja samo predlažem ideje... Ide im jako dobro i trenutno je jako lako biti njihov trener. Sutra je, međutim, novi dan i počinjeno iznova. Moj posao je biti noćna mora igrača do kraja sezone".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi