"Imao je tada šest godina i u odijelu je došao na vjenčanje, a onda smo ga pronašli u blatu"

Gavi i lopta su oduvijek bili nerazdvojni

"Imao je tada šest godina i u odijelu je došao na vjenčanje, a onda smo ga pronašli u blatu"

Endin Čaušević

Barcelona ove sezone prolazi kroz dosta turbulentan period i ne pruža rezultate koji se očekuju, ali pozitivna stvar je što je katalonski klub dobio nekoliko novih igrača iz svog omladinskog pogona.

La Masija nije bila toliko aktivna prethodnih sezona jer je Barcelona većinom dovodila pojačanja i trošila novac, ali kada su došli u veliku finansijsku krizu bili su primorani da se okrenu ponovo talentima iz svoje akademije.

Iako Barcelona ove sezone igra daleko od očekivanog za navijače je najbitnije da je klub ponovo počeo davati šansu mladim igračima iz La Masije, a neki od njih su to itekako iskoristili.

Prije svega to se odnosi na Gavija koji je debitovao za Barcelonu ove sezone, te je svojim sjajnim igrama zaslužio čak i poziv u reprezentaciju Španije.

Ovaj 17-godišnjak je oduševio fudbalski svijet svojim igrama, ali je i pokazao veliku ljubav prema katalonskom klubu. Gavi je postao ljubimac navijača jer na svakom meču daje svoj maksimum što nikada ne prođe neopaženo.

Zanimljiv intervu za španske medije dao je njegov otac Pablo Paez koji je priznao da se oni još uvijek navikavaju na sve ono što se izdešavalo u prethodnih nekoliko mjeseci, te činjenicu da je njihov sin postao prvotimac Barcelone, ali i reprezentacije Španije.

Oglasi

"Sve se izdešavalo prebrzo. Još uvijek pokušavamo sve 'svariti' malo po malo. Osjećaj je poseban i neopisiv. Znali smo da će on biti uspješan, ali nismo mogli ni zamisliti da će se to desiti u ovako rekordnom roku", rekao je Paez i dodao.

"On je na terenu borben i pomalo prgav fudbaler, dok je van njega zapravo veoma stidljiv momak. Gavi je i kao dijete osvajao priznanja i trofeje, ali ovo je zaista bilo neočekivano. Moj sin u ovim godinama igra ovako dobro i pravi razliku na terenu. Već sada mu možemo prognozirati fantastičnu budućnost. Ima sve predispozicije da bude jako uspješan".

Dodao je da je njegov sin oduvijek pokazivao nevjerovatnu ljubav prema fudbalu, a lopta je uvijek bila uz njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je od malih nogu lud za fudbalom. Kad je imao šest godina, bili smo na vjenčanju na jednoj farmi nedaleko od našeg doma. Svi su bili elegantno obučeni, uključujući i Gavija koji je bio u odijelu, ali je sa sobom ponio loptu. Na imanju na kojem se održavalo vjenčanje se nalazila bara s blatom i vodom. On je trčkarao okolo, nije ispuštao loptu, a zatim mi je neko prišao i rekao da je Gavi zajedno s loptom ušao u tu baru i da je sav uvaljan u blato (smijeh)", kazao je Gavijev otac.

Gavi je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone odigrao 23 utakmice u svim takmičenjima i uspio je postići jedan pogodak i dodati tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Ima li ko iz Bosne da nije bio u lokvama, u blatu i prljavstini dok je igrao nogometa, ovo nam bas nije smijesno hahah
3 0
Arnel925
Mora da je rođak Xavija. Gavi I Xavi su bili kuća do kuće.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi