Ostalima nije teško palo: Samo je jedan igrač Barcelone zaplakao nakon poraza od Reala

Dijete je kluba

Ostalima nije teško palo: Samo je jedan igrač Barcelone zaplakao nakon poraza od Reala

Edmir Škorić

Barcelona je vodila protiv Real Madrida, ali je na kraju poražena sa 2:1 na Olimpijskom stadionu. Da nije bilo Judea Bellinghama, možda bi stvari bile potpuno drugačije, ali Englez je s dva gola donio Kraljevima veliku pobjedu.

Kada je doveden na ljeto iz Borussije Dortmund, niko nije tada pretpostavljao da će Bellingham za kratko vrijeme postati ključni igrač Reala, poslati Luku Modrića na klupu i zabiti čak 13 goolova na 13 mečeva, od čega 10 u prvenstvu Španije.

Madriđani su se trijumfom u Barceloni vratili na vrh tabele ispred Girone, dok je Barca prvi put poražena tek u 11. kolu.

Igrači Barcelone nisu pretjerano bili tužni zbog izgubljene utakmice, ni prva, a ni posljednja u kojoj su morali da čestitaju igračima Reala i oni će već večeras zaboraviit dešavanja sa El Clasica.

Međutim, jedan od njih je teško podnio poraz od Reala, a radi se o veznjaku Gaviju, jednom od ključnih igrača tima koji je i ponikao u Barceloni. Kada je sudija označio kraj meča, Gavi je plakao.

Oglasi

Dijete je katalonskog kluba i po navijačima pravi primjer kako se odnosi prema klubu koji ti je dao sve u životu. Nije ni čudo što je upravo Gavi jedan od omiljenih igrača za većinu navijača.

Gavi je istina prve korake napravio u akademiji Betisa, ali je kao dijete stigao u La Masiju. Prošao je sve omladinske selekcije ovog tima, a za prvi tim igra od ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je dres Barcelone nosio 109 puta i dao je sedam pogodaka uz 14 asistencija. Ima tek 19 godina i od njega se očekuje da bude jedan od glavnih igrača Barce u godinama koje dolaze, mada nema nikakve sumnje da će ga drugi klubovi prije ili kasnije pokušati dovesti.

Njega je već pokušavao dovesti Chelsea, koji je bio spreman da plati koliko god klub poželi, a igraču da da nestvaran ugovor, no presudija velika ljubav Gavija prema Barci.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Ko ga yebe, magarce isti ko i klicko i pola ekipe sportsport.ba
4 1
Marro
Više ste vi u redakciji plakali,takozvani novinari.Totalno ste neobjektivni i pišete gluposti.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi