Španija i Barcelona imaju novog Iniestu: Potezima izludio Šveđane i dobio ovacije s tribina

Gavi odigrao fantastičan meč

Španija i Barcelona imaju novog Iniestu: Potezima izludio Šveđane i dobio ovacije s tribina

E. Čaušević

Reprezentacija Španije sinoć je na svom terenu slavila protiv Švedske i uspjela se plasirati direktno na Svjetsko prvenstvo.

Špancima je večeras bio dovoljan i bod u Sevilli da se plasiraju direktno u Katar, ali su na kraju slavili sa 1:0 i riješili sve dileme oko toga ko ide direktno na Mundijal.

Luis Enrique je čini se uspio da napravi odličnu smjenu generacija i mnogi vjeruju da će Španci biti među favoritima za osvajanje zlata u Kataru.

Enrique je dao šansu mladim igračima, a tu se posebno ističe tinejdžer iz Barcelone - Gavi.

On je tek prije nekoliko mjeseci debitovao za Barcelonu, a odmah nakon toga stigao je i poziv iz reprezentacije Španije. Gavi je već sada čini se standardni član prve postave Crvene furije, te je i sinoć igrao od prve minute.

Mnogi za Gavija kažu da će biti dostojan nasljednik Andresa Inieste, a svojim potezima neodoljivo podsjeća na legendarnog veznjaka Barcelone.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gavi je i sinoć imao nekoliko sjajnih poteza koji neodoljivo podsjećaju na Iniestu, a zbog odlične igre u nekoliko navrata je čak dobio aplauze s tribina stadiona De La Cartuja.

[twitter]https://twitter.com/FCBVedio10/status/1459975780168081421[/twitter]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi