Barcelona nokautirana drhti zbog odluke La Lige, moguća je prava katastrofa za klub
La Liga je pobijedila Barcelonu na sudu i Gavi je ostao bez potpisanog ugovora (Foto: EPA)

Gavi postao 'amater' i slobodan igrač

Barcelona nokautirana drhti zbog odluke La Lige, moguća je prava katastrofa za klub

Midhat Šljivak

Barcelona je i zvanično izgubila spor na sudu protiv La Lige i ugovor mladog veznjaka Gavija (18) je nevažeći. On će do kraja sezone igrati s amaterskim ugovorom, te je primoran nositi broj 30 umjesto broja 6.

Mladi veznjak Gavi našao se u veoma nezgodnoj situaciji zbog činjenice da mu je poništen ugovor kojeg je potpisao krajem prošle godine.

Registracija i ugovor 18-godišnjeg fudbalera je poništen sudskom odlukom nakon tužbe La Lige. Oni su ga ubrzo uklonili sa zvaničnih stranica, ali su ga vratili protekle noći, no s brojem 30.

Gavi će tako do kraja sezone igrati sa starim ugovorom. Umjesto broja 6 na leđima mu mora stajati broj 30, a Barca ga u narednoj sezoni također neće moći registrovati ako ne riješe problem oko finansijskog fair playa.

Veći je problem što talentovanom veznjaku ističe ugovor na kraju ove sezone. Barca će morati naći način da njegov eventualni novi ugovor uklopi u platnu strukturu, a sve moraju riješiti prije starta nove sezone.

Oglasi

Situaciju oko Gavija naravno prate i drugi timovi. On je slobodan igrač na kraju sezone i sigurno je da će biti bogatih ponuda na stolu ovog tinejdžera.

Bayern je navodno tim koji je spreman krenuti po Gavija. Također, timovi iz Engleske sigurno će imati šta da kažu, pa je Barcelona nakon svega u ozbiljnoj nevolji.

Gaviju će Barcelona teško moći ponuditi uslove kao drugi klubovi i vidjet ćemo hoće li jednog od najboljih mladih veznjaka svijeta uspjeti da zadrže u svojim redovima.

Ove sezone ovaj tinejdžer je nastupio u 37 utakmica za katalonskog velikana i postigao je dva pogotka. Za nacionalni tim Španije ima već 17 utakmica u nogama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba svakako napomenuti da je ovaj 18-godišnjak prošle godine proglašen za najboljeg mladog fudbalera svijeta i predviđa se da bi u budućnosti mogao osvojiti i Zlatnu loptu.

Barcelona se s ovim fudbalerom našla u teškom položaju. Njegov gubitak sigurno bi bio žestok udarac za klub koji je budućnost planirao na leđima ovog mladića.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Nista novo kod Prevaranta
1 0
Madridista
Segunda za lopove, samo oštro
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi