Lionel Messi je vidio scene od prije tri dana i više ga ništa ne može zaustaviti
Lionel Messi je prelomio i više nema nikakve dileme da se želi vratiti u Barcelonu (Foto: EPA)

Prelomio je

Lionel Messi je vidio scene od prije tri dana i više ga ništa ne može zaustaviti

M. Šljivak

Lionel Messi navodno je donio odluku o povratku u Barceloni. Katalonski mediji iz dana u dan javljaju kako će čuveni Argentinac ponovo obući dres Barce i da je definitivno prelomio u odluci kada je prije tri dana vidio i čuo skandiranje njegovog imena na Camp Nou.

Lionel Messi navodno je donio odluku o povratku u Barcelonu. Legendarni Argentinac već je dvije godine u francuskom PSG-u, ali nakon uvreda koje je doživio odlučio je definitivno da ode iz Pariza.

Više nema dileme ni gdje će igrati. On je već naredio ocu Jorgeu da razgovara s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom o detaljima oko potencijalnog ugovora i spreman je prihvatiti gotovo sve.

Neće Messi tražiti neke enormne uslove. Prihvatit će platu u skladu s mogućnostima kluba jer silno želi da se vrati tamo gdje je definitivno broj jedan.

Utjecaja na odluku imale su i scene s Camp Nou stadiona od prije tri dana. Tada je na završnici 'Kings League' koju organizuje Gerard Pique 90.000 ljudi uzvikivalo njegovo ime.

Vidio je to i Leo. U tom trenutku definitivno je prelomio da se želi vratiti kući među navijače i tim u kojem je apsolutna ikona.

Oglasi

Messi se pored Barcelone povezuje i s odlaskom u američki MLS te s odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali nakon svega čini se da bi Leo ipak najsretniji bio da se vrati kući.

U dresu Barcelone u 778 utakmica Leo je zabio 672 gola i upisao je čak 303 asistencije.

Ipak, 2021. godine nije mogao dogovoriti uslove za nastavak saradnje. Tada je tražio previše novca, Barca to nije mogla ispuniti i on je otišao u PSG.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tamo je imao jako lošu prvu sezonu. Nije pokazao gotovo ništa, ove sezone to sve izgleda dosta bolje, ali veliko je nezadovoljstvo zbog ispadanja iz Lige prvaka, pa se i Messi našao na velikom udaru.

Nikad mu se ranije nije desilo da mu vlastiti navijači zvižde. To je u Parizu po prvi put čuo i gotovo da nema nikakve šanse da ostane u ovom klubu i lako bi se moglo desiti da ga ponovo vidimo u dresu Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Nemaju katalonski prevaranti para da plate ovog prcka pohlepnog. Spiskali sve na sudije :-(
1 3
Adrian
U Francuskoj ga niko ne yebe ni 2% pa odma bi da mijenja sredinu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi