Gavran: Moramo vratiti poljuljano samopouzdanje

Trener Travnika za SportSport.ba

Gavran: Moramo vratiti poljuljano samopouzdanje

Samir Mlaćo

Poraz od Borca (0:2) u susretu odigranom uoči pauze zbog reprezentativnih obaveza značio je i promjenu na klupi ekipe Travnika. 

Uprava je odlučila raskinuti saradnju sa Darkom Vojvodićem, a kako je SportSport.ba već ranije i najavio na njegovo mjesto jučer je došao iskusni Boris Gavran, dojučerašnji trener federalnog prvoligaša Sloge iz Ljubuškog.

Ovaj 43-godišnji stručnjak u razgovoru za naš portal istakao da se njegovim tim bez obzira na tešku situaciju neće lako predati do kraja sezone.

"Nakon par razgovora i poziva iz Travnika, uspjeli smo se dogovoriti. Svjesni smo da smo u teškoj situaciji, ali dok šansa postoji mi ćemo se boriti. Ako uspijemo bit će dobro, ako ne idemo dalje. Dokle god nade postoje mi vjerujemo u čudo. Sportski je da se igra i radi, te da na terenu pokažemo da li možemo ili ne možemo", ističe Gavran.

Atmosfera u redovima popularnih Vezira je dosta poljuljana, pa je pauza veoma dobro došla. Već u subotu Travnik će na megdan Radniku iz Bijeljine, pa smo Gavrana pitali na koji način će pokušati unijeti pozitivni šok među svoje igrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prva stvar je da se unese mir u ekipu i da se neko samopouzdanje koje je možda bilo izgubljeno u prošlo vrijeme povrati, te pokušamo da iznenadimo Radnika. Siguran sam da je Darko Vojvodić dobro radio i da je ekipa u odličnom stanju, tako da ću ja više poraditi na psihičkoj pripremi utakmice", dodao je iskusni stručnjak na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi