Gavrić nedodirljiv u Prvoj ligi

Postigao 20 pogodaka

Gavrić nedodirljiv u Prvoj ligi

Midhat Šljivak

Napadač Novog Travnika Boris Gavrić uvjerljivo je vodeći strijelac Prve lige Federacije BiH.

Sjajni golgeter je ove sezone nezaustavljiv i u dosadašnjih 25 kola postigao je 20 pogodaka, što ga čini uvjerljivo najboljim strijelcem drugog po jačini takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Drugo mjesto zauzima napadač Metalleghea Amil Dilberović. I u vikendu za nama Dilberović je pogodio i sada je na cifri od 10 pogodaka.

Napadač Radničkog iz Lukavca Elvin Suljić ima gol manje od Dilberovića i njih dvojica uz četiri fudbalera koji imaju po osam golova će sigurno do kraja voditi bitku za drugo mjesto.

Osam pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone postigli su Halid Delić (Jedinstvo), Adnan Hodžić (Bosna), Salko Jazvin (Čapljina), Senad Mujić (Budućnost) i Husejn Puturalić (Bratstvo).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

IGRAČ KLUB BROJ GOLOVA
Boris Gavrić NK Novi Travnik 20
Amil Dilberović NK Metalleghe BSI 10
Elvin Suljić FK Radnički 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti