Gazde Manchester Cityja kupile i deseti klub

Proširuje se "galaksija"

Gazde Manchester Cityja kupile i deseti klub

A. Čaušević

Kompanija City Football Group (CFG) u čijem je vlasništvu Manchester City je kupila deseti klub. Riječ je o francuskom drugoligašu, Troyesu. 

CFG je postao novi većinski vlasnik Troyesa nakon što je kupio dionice prethodnog vlasnika Daniela Masonija.

"Već neko vrijeme se zanimamo za francuski fudbal, a Troyesu smo se oduvijek divili", kazao je Ferran Soriano, direktor grupe CFG.

Osim Manchester Cityja CFG grupa je odranije vlasnika New York Cityja, Melbourne Cityja, Girone, Sichuan Jiuniua, Yokohama Marinosa, Mumbai Cityja, Atletico Toruge i Lommela.

Troyes je prekinutu sezonu Ligue 2 završio na četvrtom mjestu i bio je blizu promocije, a sada kada je s novim gazdama stigao i novac nema dileme da će imati visoke ambicije u budućnosti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Ljudi prave budućnost fudbala, njihov način poslovanja je jednostavno jači od bilo kojeg tima (sa poslovne strane).
4 0
DamirT
Bit ce zanimljivo gledati njih i PSG u borbi za naslov prvaka.Naravno,ako sve bude po planu...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi