Rješava se sudbina Lionela Messija, City grupacija nudi nešto nezapamćeno
Foto - EPA

Danas sastanak Jorgea Messija i Bartomeua

Rješava se sudbina Lionela Messija, City grupacija nudi nešto nezapamćeno

M. Šljivak

Sudbina Lionela Messija u Barceloni mogla bi biti poznata već danas.

Otac argentinske zvijezde Jorge održat će danas sastanak sa prvim čovjekom kluba Josepom Marijom Bartomeuom i pokušat će da sina oslobodi svih obaveza prema Barceloni.

Sa druge strane, predsjednik katalonskog velikana smatra da je Messi još uvijek pod ugovorom, da je on automatski produžen do ljeta 2021. godine i ne želi da ga pusti iz kluba.

Zato će današnji sastanak biti veoma bitan. Vjerovatno će biti poznat barem dio sudbine Lionela Messija, ali ono što mu nudi City grupacija nešto je nezapamćeno u svijetu fudbala.

Messi je sa City grupacijom navodno dogovorio saradnju vrijednu 700 miliona eura u narednih pet godina. Bit će uposlenik City grupacije, te bi po ugovoru naredne tri godine proveo kao igrač Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ovog kluba preostale dvije godine bi nastupao za bratski New York City iz MLS lige, a u taj ugovor od 700 miliona eura bi pored redovnih plata bio uključen bonus, te dio u vlasničkoj strukturi City grupacije.

Ovakav ugovor je zaista nezapamćen u svijetu fudbala i nije nikakvo čudo što Messi želi otići iz kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ImranEDC1
Širite laži !! Niko ništa ne nudi,a ovaj pacov nece ni otici iz Barcelone.Dosadilo mu da se samo o Ronaldu piše pa sada pokušava preko transfer afere da dospije na naslovne strane.
0 7
miki30
Pa čekaj malo znamo to već. Sto put ste pisali kako će prvo u ****y pa onda u MLS, dajte šta novo.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti