Gazde Watforda ne žele izazvati haos kao svojevremeno Vincent Tan
(Foto) Od 1978. godine na grbu Watforda se nalazi jelen, ali je klub zadržao svoj nadimak - Stršljeni

Uvažit će se mišljenje navijača

Gazde Watforda ne žele izazvati haos kao svojevremeno Vincent Tan

Vicent Tan, vlasnik i FK Sarajevo, je 2010. godine preuzeo velški Cardiff, a nekoliko godina kasnije izazvao pravi haos svojom iznenadnom odlukom.

Naime, Vincent Tan je odlučio promijeniti boje i grb kluba, a navijači Cardiffa su doslovno izgubili razum kada su njihovi miljenici istrčali na teren u crvenim domaćim, umjesto tradicionalnih plavih, dresovima.

Nadimak Cardiffa "Plave ptice" tada je potpuno obesmišljen s obzirom da je klupska boja iz plave promijenjena u crvenu, a da je pticu sa Cardiffovog grba zamijenio crveni zmaj.

Ipak, konstatno negodovanje navijača natjeralo je Tana i čelnike kluba da vrate stvari na svoje mjesto, pa igrači Cardiffa danas svoje utakmice Premier lige igraju u plavim dresovima.

U Watfordu su očigledno dosta toga naučili iz slučaja "Crveni zmaj". Ovaj klub planira od sezone 2020/2021 promijeniti grb, ali će prvo pitati svoje navijače da li to žele.

Popularni "Stršljeni" su do 1978. godine na grbu imali upravo stršljena, ali je on pomenute godine zamijenjen jelenom zbog činjenice da se klub nalazi u regiji Hertfordshire u kojoj inače živi veliki broj ovih papkara.

Navijači Watforda su se tokom godina navikli na sadašnji grb sa jelonom, pa se tako mnogima ne sviđa ideja o promjeni, čak iako bi ona značila povratak stršljenja. Zbog toga je Watford na društvenim mrežama objavio da ne namjerava mijenjati grb bez uvažavanja mišljenja navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Klub sam neće mijenjati grb, ovo je šansa za navijače da odluče da li ONI žele promjenu ili ne. Možda vam se sviđa ovakav kakav je, a možda ste željni promjena. Svako mišljenje je dobrodošlo i vi ćete odlučiti", poručili su iz Watforda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi