Zabio gol, skinuo dres, pa lagao sudiji da izbjegne žuti karton

Bamba se nekako provukao

Zabio gol, skinuo dres, pa lagao sudiji da izbjegne žuti karton

E. Čaušević

Fudbaleri Cardiffa jučer su na svom terenu nakon preokreta pobijedili Brighton sa 2:1 u okviru 12. kola engleskog Premiershipa.

Brighton je odlično počeo meč i poveo u šestoj minuti golom Dunka, ali samo dvadesetak minuta kasnije domaći su izjednačii na 1:1 kada je mrežu gostiju zatresao Paterson. Činilo se da će to biti konačan rezultat utakmice, no Cardiff je u 90. minuti došao do gola za 2:1 i pobjede kada je pogodio Sol Bamba.

Ovaj 33-godišnji igrač je pogodio za veliko slavlje u posljednjoj minuti, a nakon toga se nije mogao suzdržati, te je skinuo dres i proslavio gol. Međutim, ono što je šokiralo englesku javnost jeste da mu sudija Marin Atkinson nije dao žuti karton za skidanje dresa.

Bamba je nakon utakmice otkrio da je i sam bio iznenađen što nije dobio žuti karton, ali je priznao da je prevarom to nekako uspio da izbjegne jer je slagao Atkinsonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sudija me pitao da li sam skinuo dres kada sam dao gol, a ja sam samo kratko rekao 'ne'. Pozdravili smo se i otišao sam u svlačionicu", rekao je Bamba nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti