Gaziantep bolji od Istanbul BB-a, asistencija Ibričića

Ibričić i Medunjanin uspješniji od Višće

Gaziantep bolji od Istanbul BB-a, asistencija Ibričića

A. Haznadarević

U susretu trinaestog kola turske Super lige Gaziantepspor naših reprezentativaca Harisa Medunjanina i Senijada Ibričića, pobijedio je Istanbull BB čije boje brani još jedan bh. fudbaler Edin Višća, a rezultat je na kraju glasio 2:1 za domaće.

Gaziantep je u ovaj okršaj ušao kao šesnaestoplasirani tim sa dvanaest bodova, dok je Istanbul BB bio sa istim brojem bodova, ali i nešto boljom gol razlikom dvije pozicije iznad. Sve ovo je ukazivalo na jedan dosta izjednačen meč.

 

Ipak, Gaziantep sa Medunjaninom i Ibričićem u početnom sastavu je bolje stajao na terenu, a do prvog pogotka je stigao u 56. minutu. Strijelac vodećeg gola bio je Cenk Tosun. Minut kasnije, trener Istanbula pravi prvu izmjenu, a iz igre izvodi našeg Edina Višću, te uvodi Sokullua.

 

Ipak, izmjena ni najmanje nije pomogla gostima, te već u narednom napadu Gaziantep povećava vostvo. Ovog puta Senijad Ibričić je odlično izveo korner, te Ivanu Kecojeviću nije bilo teško po drugi put primorati golmana gostiju da vadi loptu iz mreže.

 

Fenomenalnih desetak minuta igre kruniše igrač Istanbula Gokhan Suzen, koji u 64. minutu smanjuje na 2:1. Ujedno bilo je to sve što su gosti uspjeli napraviti, pa je ovaj rezultat ostao do kraja susreta.

 

Treba spomenuti i to da je asistent kod drugog pogotka Gaziantepa Senijad Ibričić zamijenjen u 73. minutu, a umjesto njega u igru je ušao Senol Can, dok je Medunjanin igru napustio u prvom minutu sudijskog vremena.

 

Turska Super liga, 13. kolo

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Gaziantepspor - Istanbul B.B. 2:1 (56. Tosun, 58. Kecojević / 64. Suzen)

 


szólj hozzá: Gaziantepspor 2-1 ibb

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.