Gazzetta dello Sport: Miralem Pjanić Barceloni rekao 'da'!

Transfer sve izvjesniji

Gazzetta dello Sport: Miralem Pjanić Barceloni rekao 'da'!

E. Škorić

Transfer Miralema Pjanića iz Juventusa u Barcelonu sve je izvjesniji, piše Gazzetta dello Sport.

Gazzetta je jutros objavila, a prenijeli su to drugi mediji u Italiji, kako je Pjanić prihvatio da ide u Kataloniju i sada je ostalo da klubovi postignu dogovor, a čini se da bi to mogao biti slučaj u narednom periodu.

Juventus se zanima za 23-godišnjeg Brazilca Arthura Mela kojeg cijeni trener Maurizio Sarri, no igrač ne želi da napusti Katalonce, pa su sada u priču uključeni iskusni Hrvat Ivan Rakitić (32) i Čileanac Arturo Vidal (32), koji je već igrao za Juve s kojim je osvojio četiri Scudetta, Kup Italije i dva Superkupa te zemlje.

Činjenica je da će i Rakitić i Vidal dobiti jako malo prostora za igru kod Quiquea Setiena i klub je spreman da se riješi obojice ovog ljeta, a sada bi mogli da postanu dio tranfera u kojem bi Pjanić napokon obukao dres Barcelone. Uz određenu novčanu naknadu, oba kluba bi mogla da budu jako zadovoljna konačnim dogovorom.

Inače, navodi se da bi Pjanić na Nou Campu dobio ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao osam miliona eura, što je više nego što zarađuje u Juventusu iako je među najplaćenijim igračima torinske momčadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tridesetogodišnji Bosanac je u Juve došao iz Rome u ljeto 2016. godine, a prethodno je igrao u Lyonu i Metzu. U aktuelnoj sezoni, do prekida istre, ukupno je za Juventus odigrao 32 meča i postigao je tri gola uz četiri asistencije. S liderom Serije A osvojio je tri Scudetta, dva kupa i jedan Superkup.

Pjanićeva trenutna tržišna vrijednost procjenjuje se na oko 60 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Glupi bi iz Juveta ispali, kad bi prodali jednog od najboljih igrača i najboljeg veznog sto imajj, al hajd bilo bi mi drago da jedan naš bude u historiji koji je igrao i s Ronaldom i Messijem, a Pjanke ako ode dobro je za njeg, svakako ga unistava sa pozicijom zadnjeg veznog, umjesto amf il cmf da ga stavi ko u Lyonu i Romi sto je igro
7 2
Barbarez9
Dodajmidatidodam u Barci? ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi