Gdje će Besim Šerbečić? "Pratimo ga, u Sarajevu je dobio važnu ulogu, ali nije Nemanja Vidić"

Uskoro mu ističe posudba

Gdje će Besim Šerbečić? "Pratimo ga, u Sarajevu je dobio važnu ulogu, ali nije Nemanja Vidić"

A. Čaušević

Dovođenje Besima Šerbečića na pusudbu ispostavilo se kao puni pogodak za FK Sarajevo jer je talentovani defanzivac pružao sjajne partije u dresu trofejnog kluba s Koševa. 

Šerbečić bi se tokom ljeta trebao vratiti u Rosenborg s kojim ima dugogodišnji dugovor. Barem tako piše izdanje Eurosporta na norveškom jeziku.

Trener Rosenborga, Eirik Horneland je nagovijestio kako će Šerbečićev povrtak zavisiti od odluke o Premijer ligi BiH koja se očekuje sljedeće sedmice.

"Njegova budućnost zavisi od onog što se dešava u Bosni. Njegovo ugovor ističe 31. jula koliko se mogu sjetiti, tako da je za njega otvoren samo prijelazni rok u augusta. Vidjet ćemo hoće li biti promjena."

"Još uvijek nema zvanične odluke o bosanskoj ligi. Liga bi mogla biti otkazana", kazao je Horneland.

Perspektivni stručnjak je pohvalio Šerbečićeve igre u Sarajevu kazavši kako je imao važnu ulogu i da je igrao savršeno.

"Bilo je savršeno. Dobio je sigurnost i potrebne minute. Mlad je dečko, ne toliko dobar u engleskom jeziku. Mislim da mu je prijalo što se vratio kući u Bosnu i popravio svoje samopouzdanje."

Kada je došao u Trondheim tadašnji trener Rosenborga Kare Ingebrigtsen je Šerbečića uporedio s Nemanjom Vidićem, ali sadašnji trener trofejenog norveškog kluba ima drugačije mišljenje.

"Ne vidim Vidića u njemu. Nema grub stil igre. Dobar je ofanzivno, ima dobar pas, ali treba napredovati u duel igri i u zoni. Ali s loptom u nogama jedan je od boljih koje sam vidio, dodao je Horneland i zaključio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pronaći ćemo pravi put za Besima, pobrinut ćemo se za njegov razvoj."

U odrigranom dijelu sezone Šerbečić je bio među najboljim igračima Sarajeva. Uz odlične partije u odbrani uspio je postići i dva gola. Pogađao je u vrlo važnim trijumfima nad Veležom i Radnikom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi