Federacija BiH rekla "da" Premijer ligi BiH, hoće li FSBiH "pritisnuti" Krizni štab RS?

Odluka Civilne zaštite

Federacija BiH rekla "da" Premijer ligi BiH, hoće li FSBiH "pritisnuti" Krizni štab RS?

Federalni štab Civilne zaštite zasjeda večeras, a jedna od odluka koje su donijete tiče se i sporta i fudbala u našoj zemlji.

Naime, nova odluka je da se od 30. maja sportska takmičenja mogu održavati, uz poštivanje svim mjera zaštite.

Ovo znači da su u FBiH stvoreni preduslovi, kada su u pitanju mjere i odluke vlasti, da se nastavi Premijer liga BiH.

Međutim, u RS je još uvijek na snazi zabrana sportskih takmičenja i prema posljednjoj odluci ostaje važeća do 8. juna. Ukoliko se, međutim, nakon osmog juna ukine, Premijer liga se može nastaviti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko ima volje, o čemu smo često slušali ovih dana iz Saveza, dovoljno je vremena da čelnici NFSBiH razgovaraju sa Kriznim štabom RS, da im u krajnjem slučaju ukažu na značaj povratka fudbala za društvo, pa da i im, ukoliko ne znaju, ukažu i na to da će u našem susjedstvu od kojem smo često prepisivali mjere, fudbal početi ovog vikenda, čak uz prisustvo gledalaca.

Vremena ima sasvim dovoljno, nadamo se da postoji i želja...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kazandzija
Apsolutno,i to sa publikom.Mogu noćni klubovi,bazeni,trzni centri a da ne moze lopta,smijesno.
23 6
magistar
Bice al u avgustu. Ne fali odobrenje samo RS vec druge polovine drzave, a ni klubovi ne zele igrati jer nisu spremni ni organizaciono ni kondiciono. Pri tome smo svjedoci da se velika takmicenja sportska redom otkazuju, teniska i kosarkaska, takodje fudbal u velikim zapadnoevropskim zemljama. Svi su oni debili. I ne kontaju bosansko sarajevsku logiku da se moze igrati i sa navijacima.
6 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi