Gdje će najtraženiji bh. fudbaler?  "Daj Bože sreće pa da mu je cijena dva miliona..."

Javio se Demirovićev menadžer

Gdje će najtraženiji bh. fudbaler? "Daj Bože sreće pa da mu je cijena dva miliona..."

A. Čaušević

Ermedin Demirović možda nije najbolji bh. fudbaler, ali sigurno je trenutno najatraženiji s obzirom na interes mnogih klubova iz Francuske, Italije, a posebno Njemačke. 

Demirović igra odličnu sezonu u St. Gallenu kao posuđen igrač Alavesa, a kako sada stvari stoje njegova budućnost neće biti ni u Španiji ni Švicarskoj, već u Njemačkoj.

Posljednjih dana pojavila se u Španiji pojavila informacija kako je cijena sjajnog napadača dva miliona eura, ali to je daleko od istine. Potvrdio je to u razgovoru za SportSport.ba menadžer buduće bh. fudbalske zvijezde, Nermin Čengić.

"Pošto se nekoliko dana spominje vijest da je Alaves odredio dio cijenu od dva miliona moram reći da je Demirovićeva cijena pet miliona.

"Mi smo smo imali ponudu od 3.5, daj Bože da je sreće pa da je odšteta dva miliona imali bi pet klubova koji bi to odmah platili", govori Čengić.

"Ozbiljan Bundesligaš je poslao ponudu od 3.5 miliona u Alavesu su to odbili. Sljedeće sedmice bit će obavljeni i pregovori s dva Bundesligaša s nešto većim budžetom kako bi se pokušala korigovati cijena jer nam trenutna situacija zbog koronavirusa ne ide u prilog.

"Sve upućuje da će karijeru nastaviti u Bundesligi. Rođen je u Njemačkoj, prošao je omladinske selekcije njemčakih klubova. Sve upućuje na Njemačku jer tamo i pripada. Alaves pokušava da ga vrati, ali naši planovi su drugačiji", kazao nam je Čengić.

Posljednjih mjeseci Demirović se dovodio u vezu s prelaskom Sampdorija, Metz, St. Etienne, Freiburg, RB Leipzig i Stuttgart.

Top Komentari

JJ90
Ako Bog da u Leipzig, a onda može i prvu sezonu na posudbu u neki slabiji klub iz prve Bundeslige.
10 0
Ko kaže da mu je ovo menadžer???! Samo još da se uslika sa Pjanićem i da kaže da ga je on prodao u Barselonu.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije