Hoće li Ermedin Demirović stići u Bundesligu kao zamjena za apsolutnu legendu?

Stuttgart pokazuje ozbiljan interes

Hoće li Ermedin Demirović stići u Bundesligu kao zamjena za apsolutnu legendu?

M. Šljivak

Čuveni napadač reprezentacije Njemačke Mario Gomez (35) odlučio je da završi karijeru.

Gomez se oprostio u dresu Stuttgarta u kojem je i počeo karijeru, a nije mogao da poželi bolji oproštaj jer se ovaj tim uspio vratiti u Bundesligu.

Nakon odlaska legendarnog napadača Stuttgart je prinuđen tražiti napadačka pojačanja za novu sezonu, a Gomeza bi mogao zamijeniti reprezentativac BiH Ermedin Demirović.

Sjajni 22-godišnji napadač na vrhu je liste pojačanja za njemačkog velikana. Silno ga žele dovesti u svoje redove, a španskom Alavesu bi morali isplatiti dva miliona eura.

Demirović je dobio veliki broj ponuda. Žele ga francuski timovi St. Etienne i Metz, također, povezuje se i sa Sampdorijom, te još nekoliko klubova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, Stuttgart je za sada možda i najozbiljniji kandidat i vidjet ćemo hoće li na kraju Demirović odabrati Bundesligu kao novu destinaciju.

Bh. napadač je ove sezone sjajan na posudbi u švicarskom St. Gallenu i ostvario je učinak od devet golova i pet asistencija u 20 nastupa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi