Novi problemi za Zdravka Mamića: Zbog afere ispitan u Mostaru

Advokat istakao da o sadržaju ne može govoriti

Novi problemi za Zdravka Mamića: Zbog afere ispitan u Mostaru

S. Mlaćo

Prema pisanju RTL-a osuđeni bjegunac Zdravko Mamić ispitan je u našoj zemlji zbog afere SMS.

 Kako je već poznato, Mamić se nalazi u Međugorju nakon odluke suda u Osijeku o nepravomoćnoj kazni od šest i pol godina, te zbog toga se ne želi vraćati u Hrvatsku.

Isti izvor navodi da se ispitivanje desilo 1. februara, te da je sve obavljeno u Mostaru.

“Zdravko Mamića ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Kantonalnom tužiteljstvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti”, kazao je advokat Zdravka Mamića, Zdravko Rajić.

U ovom slučaju radilo se o bivšem MUP-ovom informatičaru Franji Vargi koji je pritvoren zbog lažiranja SMS prepiske dužnosnika.

Mamić je već ranije otkrio da je Vargu upoznao u Osijeku, te da mu je tražio pomoć.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Onda mi je on rekao: Ali ja imam za tebe nešto važnije. Što imaš za mene važnije? Kaže, kako se radi pritisak na suce i kako se tebi montira suđenje. Daj mi to, zašto ne. Varga je ubrzo počeo tražiti pomoć. Rekao je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da mu treba novac i da je bolestan", otkrio je Mamić na svjedočenju prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije