Gdje su Brazilci s Koševa, Emerson i Cesar?
FOTO: Cesar (lijevo) i Emerson (desno) su se u Sarajevu zadržali jednu polusezonu

Nisu se proslavili u Bordo dresu

Gdje su Brazilci s Koševa, Emerson i Cesar?

A. Čaušević

Prošlo je skoro pet godina od kada su Cesar Augusto Hermenegildo i Emerson Reis Luiz potpisali za FK Sarajevo. Dvojica Brazilaca su najavljeni kao velika pojačanja, ali se na Koševu i nisu proslavili.

Bio je novembar 2015. godine kada su veznjak i napadač potpisali ugovore sa Bordo timom. Stigli su na insistiranje tadašnjeg šefa stručnog štaba Miodraga Ješića.

Cesar je najavljen kao odlični golgeter sa 105 golova na 100 utakmica u dresu Yangon Uniteda, međutim ispostavilo se da mijanmarska liga nije ni blizu Premijer lige BiH.

Brazilski napadač je u Bordo dresu odigrao svega pet utakmica i nije postigao gol, dok veznjak Emerson bio nešta aktivniji sa deset nastupa uz jednu asistenciju.

Interesantno obojica igrača su istovremeno napustili Sarajevo, na Koševu su se zadržali jednu polusezonu, otišli su u junu 2016. godine.

Nekoliko godina kasnije 34-godišnji Cesar je bez kluba, posljednji angažman je imao u Yangonu odakle je i stigao u Sarajevo. Trenutno, barem prema dostupnim informacijama, ima slobodne papire.

U Sarajevu se nije snašao, a u Mijanmaru imao debi iz snova

I Emerson se nakon odlaska iz Sarajeva vratio u Yangon, da bi u decembru prošle godine potpisao za Zwekapin, također iz Mijanmara. U sezoni koja se igra tokom kalendarske godine imao je 10 nastupa i tri postignuta gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, ovaj 34-godišnjak i neće po dobrom pamtiti pandemiju koronavirusa jer je odlukom FS Mijanmara Zwekapin ispao u niži rang s obzirom da se nalazio u zoni ispadanja u trenutku prekida prvenstva.

U međuvremenu dosta toga se promijenilo i u Titovoj 38b. Došlo je do promjene vlasničke strukture jer je novi većinski vlasnik postao Nguyen Hoai Namu, a osvojene su i dvije uzastopne titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Famoza
cuj nisu se proslavili na koševu....zadnji ko se proslavio na koševu poslije papeta bio stilic poslije derbija
6 6
Rajvosa2019
Zato su tresli mreze rospijama po gradu , a 17 + 18 su brali maline u Semizovcu
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi