Gdje su danas splitski huligani iz Beograda: Jedan poginuo, neki se i danas druže, mnogi su nestali

Prije dvije godine bili u centru pažnje

Gdje su danas splitski huligani iz Beograda: Jedan poginuo, neki se i danas druže, mnogi su nestali

Prošle su dvije godine otkad su splitski huligani napravili užasne scene na derbiju Partizana i Crvene zvezde, a srbijanski Telegraf donosi priču o tome gdje su danas i šta rade.

Podsjetimo, krajem 2017. godine skupina plaćenih splitskih huligana napravila je velike nerede u prvom poluvremenu derbija Partizana i Zvezde što je do danas ostalo upamćeno kao jedno od najvećih nasilja u historiji navijačkih skupina na ovim prostorima.

Splitski huligani, koji su kasnije u istrazi priznali da su sve napravili radi nagrade od 10.000 eura, prošli su sa razbijenim glavama, skinutom odjećom, osramoćeno i poniženo. Završili su u zloglasnom beogradskom zatvrou, a kasnije ih je Srbija izručila u Hrvatsku.

Godinu dana kasnije skupina je ostala bez najpopularnijeg člana, Ante Firića koji je poginuo dok je pretrčavao cestu na autoputu u oktobru 2018. godine.

Što se tiče ostalih članova skupine, oni su život nastavili na različite načine. Jedan od učesnika ovog nedjela bio je poznati splitski MMA borac Damir Tovarić koji je na derbi poveo i svog prijatelja Ivana Miškovića, najmlađeg među uhapšenim.

Mišković se danas, sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, povukao iz svijeta huliganstva i više čak ne objavljuje ni fotografije s Tovarićem. Sada mu je prva fotografija na Facebooku s curom, a druga s psom.

Jedan od huligana koji je završio potpuno gol na atletskoj stazi zapravo je Srbin koji se nakon ovog nedjela još više približio skupini navijača Partizana naklonjenoj oko Miloša Radisavljevića pa se čak penjao i na šipku te vodio navijanje što je najveća čast koju jedan navoijač može dobiti.

Među huliganima bili su Stjepan Mihomilović i Jakov Podrug. OPrvi je poznat kao veliki kriminalac u Hrvatskoj koji je dvije godine prije derbija pobjegao iz zatvora u Šibeniku, a tokom 'karijere' bavio je pljačkama, iznudama, drogom, klevetom itd. Čini se kako su njih dvojica nastavili druženje obzirom da su po izlasku iz zatvora objavili zajedničku fotografiju. Jakov danas rijetko objavljuje fotografije na društvenim mrežama pa smo izdvojili jednu od prije tri godine čisto da vidite o kome se zapravo radi. Da je on zaista učestvovao u neredima u Beogradu, možete se uvjeriti na osnovu tetovaže na desnoj ruci.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ostalim splitskim huliganima, prema pisanju Telegrafa, gubi se svaki trag. Mnogi su izbrisali profile na društvenim mrežama i potpuno nestali iz javnosti. Ostat će upamćeni po jednom od najbrutalnijih događaja u historiji srbijanske navijačke scene.

Top Komentari

nijepoznat
omg
9 1
Vinetu
Svaka cast na vijesti, najvaznije je citaoce drzati informisanim o znacajnim i relevantnim stvarima. Ima li kakva prostitutka da je jos nismo upoznali?
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi