Guzina vodeći strijelac lige, titula sve bliže: Nevjerovatan sprint i pogodak za nastavak niza

Nastupao i u Premijer ligi BiH

Guzina vodeći strijelac lige, titula sve bliže: Nevjerovatan sprint i pogodak za nastavak niza

S. Mlaćo
Vjerovanto ni sam Gedeon Guzina nije mogao zamisliti da će odlazak u Rusiju biti prava stvar za njega. Guzina je napustio slovenski Radomlje, te se skrasio u Baltiku, članu Druge lige Rusije i prvi je strijelac lige.

Postigao je 12 pogodaka i igra u sjajnoj formi.

Za vikend je nastavio gogleterski niz u gostujućoj pobjedi nad Krasnodarom 2. Bilo je 3:0 za Baltik, a Guzina je pogodak postigao u 83. minuti za konačnih 3:0.

Prethodno je imao i jedanaesterac, ali domaći golman je pročitao njegove namjere.

Kada je u pitanju pogodak za 0:3, Guzina je oduševio Ruse i dobio pohvale. Istrčao je sa svoje polovice, te u sprintu 'završio posao'.

Tako je nagrađen za još jednu kvalitetnu partiju, a pogodak pogledajte od 5:44 na video prilogu.

Baltika je lider nakon 22 kola i prema svemu sudeći naredne sezone će igrati u elitnom rangu ruskog nogometa. Trenutno ima četiri boda prednosti nad Rubin Kazanom.

Guzina je postigao 12 pogodaka i dodao čak sedam asistencija te je najkorisniji igrač dosadašnjeg dijela prvenstva.

U Rusiju je stigao sredinom prošle godine iz NK Radomlje, a prethodno je nastupao za Istru, FK Sarajevo, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Zvijezda Gradačac, FK Borac Banja Luka, FK Tekstilac...

Nove bodove Guzina i društvo će tražiti protiv Akron Togliattija za vikend.

Top Komentari

Salt_boy075
Jel to kalibar za reprezentaciju,nemojte spustati kriterije,dosta nam je ovih kvazi igraca,gdje se zadovolje igranjem u nizim ligama.Samo rad i disciplina kad je Dzeko mogao proci sve prepreke mogu ovi foliranti!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti