Trener kola u Sloveniji? Djeluje da je 'rezervisano' u drugom dijelu sezone za bh. trenera
Bašić u društvu sa Prosinečkim

Radomlje pravi čuda

Trener kola u Sloveniji? Djeluje da je 'rezervisano' u drugom dijelu sezone za bh. trenera

S. Mlaćo
Novo veliko priznanje stiglo je za bh. trenera Nermina Bašića u Sloveniji.

Bašić je po osmi put ove sezone izabran za najboljeg trenera kola u elitnom rangu slovenskog nogometa.

Njegovo Radomlje je već ranije napravilo pravo malo čudo, s obzirom da su osigurali opstanak, iako su u trenutku kada ih je preuzeo bh. trener bili posljednjeplasirani.

Radomlje je u ponedjeljak gostovalo Koperu kojem su bodovi bili potrebni za naslov prvaka, no Bašićevi izabranici nisu za to marili.

Odigrali su sjajno utakmici, slavili 3:1 i domaćima zadali težak udarac, vjerovatno i završni u borbi za prvaka, s obzirom da sada Maribor odlučuje sam o sebi.

Ujedno su Radomljani osvojili po ko zna koji put simpatije slovenske sportske javnosti, a posebno zbog toga što su u meču kojima im nije rezultatski značio, odigrali fer i poštenu utakmicu.

Oglasi

U timu kola našao se i nekadašnji član Zvijezde Gradačac, Mladosti, Borca i Sarajeva Gedeon Guzina koji također igra sjajno u Radomlju, te je postigao devet pogodaka.

Na golu idealnih 11 35. kola Prve lige Slovenije je nekadašnji golman Mladosti Doboj Kakanj Emil Velić.

Do kraja prvenstva u Sloveniji preostalo je još jedno kolo.

Maribor ima bod prednosti nad Koperom u borbi za prvaka, dok je Radomlje na sjajnom šestu mjestu, a kada se gleda tablica drugog dijela sezone, ovaj tim je sjajnom četvrtom mjestu sa dva boda manje od Kopera, Mure i Maribora.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bašić se posljednjih dana povezuje sa vjerovatno novim prvakom NK Maribor, o čemu pišu slovenski mediji, ali i za još nekoliko klubova iz regiona.

Kako god, ovaj ambiciozni stručnjak naći će se na 'slatkim mukama'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi