Guzina ovjerio Bašićevo ostvarenje cilja sa Radomljem
Bašić nakon meča

Sve je jasno u Sloveniji

Guzina ovjerio Bašićevo ostvarenje cilja sa Radomljem

S. Mlaćo
Sve je gotovo u borbi za opstanak u Prvoj ligi Slovenije.

Radomlje koje sa klupe predvodi bh. trener Nermin Bašić savladalo je Tabor Sezan sa 2:1 u direktnom duelu timova koji vode borbu za opstanak.

Tako je sigurno da će u niži rang Aluminij, dok će Tabor igrati kvalifikacije sa timom iz Druge lige Slovenije, a Radomlju već mogu 'kovati' planove za narednu sezonu.

Nermin Bašić je ekipu preuzeo na polusezoni na posljednjem mjestu i Radomlje su gotovo svi otpisali.

Bašić je napravio pravo malo čudo, te ostvario veliki uspjeh za ovaj klub.

Radomlje je jučer povelo pogotkom Mrkonjića već u 13. minuti, da bi Mavretić u 59. minuti sretno izjednačio i najavio uzbudljivu završnicu.

Kada se činilo da će meč završiti 1:1, u četvrtoj minuti sudijske nadoknade nekadašnji član Zvijezde Gradačac, Mladosti i Sarajeva Gedeon Guzina pogađa za veliko slavlje gostiju.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Radomlje je u posljednjih pet mečeva upisalo dvije pobjede i dva remija, te tek jedan poraz, a sa nova tri boda u narednom meču približilo bi se sredini tabele.

“Znao sam da ćemo ostati u ligi, vjerovato sam u to, ali moram reći da je Tabor sjajna ekipa. Čvrsti su, dobro vođeni, nisam prepoznavao svoju ekipu u nekim momentima. Imali smo veliku želju da nešto napravimo, četiri puta smo promijenili sistem u utakmici, pritisak je bio veliki. Željeli smo danas završiti posao, malo je reći da sam sretan", kazao je nakon meča Bašić koji već ima nekoliko ponuda za nastavak sezone.

Top Komentari

Chico
Sponzorirani clanak !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi