Nerealna scena iz Turske: Igrač Bešiktaša nosi bokser, šok je uslijedio kada je krenuo prema sudiji

Na utakmici protiv Ankaragucua

Nerealna scena iz Turske: Igrač Bešiktaša nosi bokser, šok je uslijedio kada je krenuo prema sudiji

Admin Čaušević

Navijači u Turskoj su još jednom pokazali da im je fudbal više od sporta. Potvrđuje to scena sa utakmice nacionalnog Kupa između Ankaraguca i Bešiktaša. 

Pred oko 20.000 fanatičnih navijača Ankaragucu je boljim izvođenjem penala izbacio Bešiktaš u osmini finala te je klub iz turske prijestolnice ostao u borbi za trofej. 

Ipak, utakmicu je obilježila scena iz 60. minute kada je Gedson Fernandes na terenu pronašao bokser, vjerovali ili ne. 

Da nabrijani navijači gađaju protivnike raznim predmetima nije nikakvo iznenađenje, ali da to rade hladnim oružjem je zaista prava rijetkost. 

Fernades je uzeo bokser u ruke i krenuo prema službenim licima, ali tek onda je uslijedio pravi šok za veznjaka Bešiktaša.

Oglasi

Naime, jedan od predstavnika domaćina je svim silama pokušao oduzeti ovaj metalni predmet od portugalskog fudbalera.

Na kraju je hladno oružje ipak završilo kod službenih lica i nema sumnje da će Ankaragucu snositi određene sankcije zbog ovog incidenta. 

Do sada je u Turskoj zabilježen veliki broj raznih incidenata na tribinama, a neki mečevi su bili i prekidani. Ipak, ubacivanje boksera na teren definitivno spada u posebnu kategoriju.

Inače, domaćin je vodio golom Sowa iz prvog poluvremena, da bi u nastavku stvari na početka vratio Tosun. Uslijedili su produžeci pa penali. 

[twitter]https://twitter.com/hasanyanik/status/1615767445502836741[/twitter]

U penal lutriji svi domaći fudbaleri su bili precizni, dok su za goste promašili Hutchinson i Masauku za pobjedu Ankaragucua 4:2.

Bh. štoper Nihad Mujakić koji inače igra standardno za Ankaragucu danas nije igrao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi