Napadač pred dolaskom u Manchester United, svi su iznenađeni odabirom

Iskusni napadač će na posudbu

Napadač pred dolaskom u Manchester United, svi su iznenađeni odabirom

Samir Mlaćo
Nakon rastanka sa Cristianom Ronaldom u Manchester Unitedu tragaju za pojačanjima u navalnom redu, a čini se da je pronađeno rješenje. Ipak, mnogi će se iznenaditi jer su očekivali mnogo zvučnije ime.

Mediji u Engleskoj prenose da će redove Manchestera pojačati napadač Bešiktaša Wout Weghorst. On je iz Burnleya posuđen u Tursku, no sada će na posudbu u Manchester.

Brojni mediji u Engleskoj iznenađeni su ovom odlukom smatrajući da Crvenim đalovima trebao mnogo poznatije i kvalitetnije ime, kada već igraju jako kvalitetnu sezonu.

Ovaj iskusni Nizozemac je nastupao u svojoj zemlji, a kasnije i u Wolfsburgu, odakle je stigao u Burnley u julu 2022.godine. U prvom dijelu sezone u Turskoj upisao je 21 nastup uz deset pogodaka i četiri asistencije.

Sada je blizu Old Trafforda i očekuje se da dogovor uskoro bude postignut. Manchester je prije par dana na posudbu doveo i novog golmana. Radi se o Jacku Butlandu koji je stigao iz Crystal Palacea.

Oglasi

Butland će biti zamjena za De Geu kojem uskoro ističe ugovor, a spominje se da neće biti produžen. Ipak, postoji opcija da Španac ostane, ali za manju platu.

Ističe da mu je u Manchesteru fino te da tu i želi završiti karijeru. I ne čudi što govori, s obzirom na primanja. Godišnje zarađuje 22 miliona eura.

Opušten sam, sigurno će sve da se najbolje završi. Želim da završim karijeru u Mancheseru, sretan sam u ovom klubu“, rekao je on.

U Manchesteru će možda i pristati na novi dogovor, no uslov će biti smanjenje plate. U United je stigao sada već davne 2011. godine, te je upisao više od 500 nastupa. U Manchesteru ne žele više 'bacati' novac, te su uveli i nova pravila.

Čelnici Manchester Uniteda odlučili su donijeti pravilo po kojem će limitirati plate i nijedan igrač kluba neće imati sedmičnu platu veću od 200.000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Glavne zvijezde tima imat će plate u ovom rangu (između 180 i 200 hiljada funti sedmično) i na taj način će United pokušati smanjiti nezadovoljstvo i ljubomoru među fudbalerima zbog razlike u platama.

Svi oni, kao i sadašnje zvijezde koje imaju primanja u ovom rangu (Varane, Bruno, Maguire, Casemiro) imat će i kazne i ostat će bez dijela plate ako se ne uspiju plasirati u Ligu prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi