Generalov CSKA dočekuje Kraljeve
Kraljevi u posljednjih 30 utakmica slavili 27 puta

Najava večerašnjih susreta osmine finala Lige prvaka

Generalov CSKA dočekuje Kraljeve

Dvije utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se večeras. CSKA Elvira Rahimića dočekuje na svom terenu Real Madrid, koji je u sjajnoj formi, dok će u drugom susretu Chelsea gostovati Napoliju, a Plavci su slavili u Italiji samo jednom u sedam

Moskovljani bez takmičarske utakmice od 7. decembra

CSKA Moskva ima pauzu već tri mjeseca u domaćem prvenstvu, tako da nisu imali takmičarsku utakmicu još od 7. decembra kada su pobijedili Inter na San Siru sa 2:1. Ruska ekipa nikada do sada nije igrala sa Realom, ali su neporaženu u susretima sa španskim klubovima, imaju tri pobjede i dva remija. CSKA će protiv Kraljeva tražiti 50. pobjedu u UEFA takmičenjima.

Madriđani su u sjajnoj formi. Pobijedili su u 27 od posljednjih 30 utakmica, a postigli su gol u svakom susretu u tom nizu. Tim sa Santiago Bernabea može se pohvaliti sa najboljom odbranom, jer su primili samo dva gola ove sezone u Ligi prvaka.

CSKA Moskva ima velikih problema sa povredama. Ruska ekipa neće moći računati na golmana Igora Akinfeeva, Marka Gonzaleza i playmakera Keisukea Hondu. Aleksandrs Cauna, latvijski veznjak, operisan je sredinom januara, tako da ni na njega neće moći računati Leonid Slutyky, kao ni na suspendovane Pavela Mamaeva i Kirilla Nababkina.

Jose Mourniho, trener Real Madrida, bit će lišen usluga agrgentinskog krilnog igrača, Angela Di Marije, koji se teže povrijedio u subotnjoj utakmici sa Racing Santanderom. Također, problema sa povredom ima Lassana Diarra, te Hamid Altintop, koji je nedavno povrijedio list.

Mogući sastavi:


CSKA: Chepchugov, A. Berezutski, V. Berezutski, S. Ignashevich, Schennikov, Wernbloom, Aldonin, Oliseh, Dzagoev, Musa, Doumbia.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Alonso, Ozil, Kaka, Ronaldo, Benzema.

Od povratka na evropske staze Napoli nema poraza na svom terenu


U drugom večerašnjem susretu osmine finala Lige prvaka Napoli će dočekati Chelsea. Talijanska momčad do sada se susretala sa dva engleska kluba, prošle sezone u Evropskoj ligi sa Liverpoolom, te ove sezone u grupnoj fazi Lige prvaka sa Manchester Cityjem. Napoli nije izgubio na San Paolu od kada se vratio na evropske staze 2008. godine, nakon 13 godina odsustvovanja.

Posljednju pobjedu u Napulju ostvario je Einstracht Frankfurt u decembru 1994. godine. Tim Waltera Mazzarrija nakon niza loših rezultata, u kojem su ostvarili jednu pobjedu u šest utakmica, dva puta su slavili, a posljednji uspjeh je pobjeda na Fiorentinom od 3:0.

Chelseaju je ovo deveta sezona uzastopno u kojoj se plasirao u osminu finala Lige prvaka. Engleska momčad ima veoma loš učinak protiv talijanskih klubova. Iz Italije su se vratili samo sa jednom pobjedom iz sedam posjeta. Posljednji loš rezultat u Italiji ostvarili su protiv Lazija u sezoni 2003/04 kada su poraženi sa 4:0.

Plavci su ove sezone u Ligi prvaka imali 53 šuta prema golu, manje samo od Real Madrida i Barcelone, međutim njihov napadač Fernadno Torres, koji će vjerovatno početi i večerašnji susret, postigao je samo dva gola u devet utakmica u Ligi prvaka za tim sa Stamford Bridgea, dok je sa druge strane Edison Cavani četiri puta tresao mrežu u šest nastupa u najjačem klupskom takmičenju na svijetu.

Treneri obje ekipe nemaju većih problema sa igračkim kadrodm. Mazzarri će vjerovatno moći računati na Campagnara, koji je zadobio povredu u petak, dok je Eduardo Vargas odsutan zbog povrede skočnog zgloba. Andre Villas-Boas još uvijek ne zna da li će imati na raspolaganju Ashleya Colea i Johna Terrya. Oni će uoči susreta odraditi fitnes testove, a veće su šanse da večeras neće zaigrati na San Paolu.

Mogući sastavi:


Napoli: De Sanctis, Aronica, Campagnaro, Cannavaro, Maggio, Inler, Gargano, Dossena, Hamsik, Lavezzi, Cavani.

Chelsea: Cech, Ivanović, Luiz, Cahill, Bosingwa, Essien, Meireles, Ramires, Mata, Sturridge, Torres.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.