Genijalni Zakarić i sjajni Dedić

Pet najboljih golova 24. kola

Genijalni Zakarić i sjajni Dedić

S. Bošković

Jučer je utakmicom Sarajeva i Radnika iz Bijeljine kompletirano 24. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na osam odigranih susreta postignuto je 19 pogodaka, a vrijedi napomenuti da niti na jednom susretu mreže nisu mirovale. 

Najviše golova palo je u Travniku gdje je Travnik sa 3:1 savladao Vitez. Tri gola su viđena na utakmicama Sarajeva i Radnika (2:1), te Zrinjskog i Borca (2:1). Dva gola su viđena u Zvorniku gdje je Željezničar savladao domaću Drinu sa 2:0. Dva pogotka su također  viđena i na susretima Čelika i Slavije (2:0), Slobode i Mladost iz Doboja kod Kaknja (2:0), te Širokog Brijega i Rudara iz Prijedora (2:0). Minimalnu pobjedu nad Veležom je na domaćem terenu opisao Olimpic.

Ove sezone na terenima Premijer lige  Bosne i Hercegovine ne izostaje lijepih golova, a i posljednje kolo je ponudilo nekoliko odličnih golova i akcija. 

5. Anel Dedić (Čelik-Slavija 2:0)

Anel Dedić je sjajno primio jednu loptu u šesnaestercu, provukao se pored dva fudbalera Slavije i vrhunski matirao gostujućeg golmana.


4. Zajko Zeba (Sloboda-Mladost Doboj-Kakanj 2:0)

Zajko Zeba još jednom je pokazao kakav je majstor slobodnih udaraca. Izveo je sjajno slobodni udarac i uz pomoć vratnice je ovjerio pobjedu Slobodne na Tušnju. 


3. Anel Dedić (Čelik-Slavija 2:0)

Dedić je ovaj put primio loptu na 17 metara od gola Slavije, namjestio se na šut i pogodio desne rašlje. Golman je ovaj šut mogao ispratiti samo pogledom.


2. Asim Zec (Travnik-Vitez 3:1)

Asim Zec je na ovom susretu postigao hat-trick. Tri puta je umakao gostujućoj odbrani, ali najljepše je pogodio za treći gol. Bio je brži od svih, stigao je do lopte prije golmana koji je izletio na 20 metar, te je iz prvog dodira s loptom lobirao golmana i ovjerio pobjedu Travnika. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


1. Goran Zakarić (Zrinjski-Borac Banjaluka 2:1)

Zakarić je izbacio tri fudbalera Borca i pogodio je rašlje u desnom uglu gola Borca. Golman Ružić je bio potpuno nemoćan. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi