Genku ponovo bod, Gentu poraz

Pro liga Belgije, 2. kolo

Genku ponovo bod, Gentu poraz

Edmir Škorić

Čak osam pogodaka postignuto je na posljednja dva susreta drugog kola Pro lige Belgije.

Genk je i u drugom kolu osvojio jedan bod. Iako su imali 2:0 prednost do 76. minute na gostovanju kod Leuvena, na kraju im je opet izmakla pobjeda. 

 

Christian Benteke je Genk doveo u prednost nekoliko minuta prije odlaska na odmor, a u iskusni Thomas Buffel u 70. povisio na 2:0. Leuvenu je smanjenje zaostatka omogućio Stefan Gislason u 76. minuti, da bi sedam minuta kasnije Ebrahima Sawaneh iskoristio najstrožu kaznu i postavio konačnih 2:2.  Napomenimo da je Genk od 35. igrao s desetoricom (isključen Khaleem Hyland).

 

Waregem je za nepunih 50 minuta "odradio" Gent. Aleksandar Trajkovski načinje mrežu gostiju u devetoj, Franck Berrier s dva pogotka rješava pobjednika. Tek je Jordan Remacle s bijele tačke smanjio u 68. minuti.

 

Gentu su dodatno odmokli prije svega Mamoutou N'Diaye, koji je isključen u 55. minuti, te Cesar Arzo, kome je glavni sudac pokazao put u svlačionicu nešto prije posljednjeg zvižduka.

 

Gentu je ovo bio prvi poraz, Waregemu druga pobjeda. Na vrhu tabele Waregem je zajedno s Club Bruggeom.

 

 

Pro liga Belgije, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Waregem - Gent 3:1 (Trajkovski 9, Berrier 45, 48/ Remacle 68 - pen)

OH Leuven - Genk 2:2 (Gislason 76, Sawaneh 83 - pen/ Benteke 42, Buffel 70)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije