Izustio samo jednu riječ: Ancelotti u neviđenom izdanju, Gattuso nije mogao ni zamisliti šta ga čeka

Neviđena hladnoća

Izustio samo jednu riječ: Ancelotti u neviđenom izdanju, Gattuso nije mogao ni zamisliti šta ga čeka

Admin Čaušević

Bio je to jedan od najiščekivanijih trenutaka uoči polufinale utakmice španskog Superkupa između Real Madrida i Valencije. Glavni akteri su bili Gennato Gattuso i Carlo Ancelotti.

Ancelottijeve izjave na pressici uoči utakmice da je problema s Gattusom stavile su u fokus prije utakmice obojicu trenera.

Kamere su sa nestrpljenjem očekivale pozdrav nekadašnjeg trenera i igrača iz Milana, a Ancelotti nije mogao biti hladniji. Neki će reći da nikada nije viđen u ovakvom izdanju.

Dok mu je Gattuso prilazio i pružao ruku Ancelotti je bio nevjerovatno hladan i izustio je samo jednu riječ. Kratko je kazao: "Ćao" i to je bilo sve.

Njih dvojica su imali niz sjajnih godina u Milanu, međutim nešto je puklo zadnjih godina. Ancelotti je priznao probleme, ali o njima nije želio govoriti.

Oglasi

Do problema je došlo nakon što je Ancelotti otišao sa klupe Napolija, a naslijedio ga je upravo Gattuso.

"Kad sam otišao trenirati u Napoli u to vrijeme, mediji i televizija govorili su da je ekipa dobra, ali da postoji problem. Ali on zna da ga jako poštujem. Riječ je o poslovnim problemima", bilo je Gattusovo objašnjenje.

Nakon večerašnjeg hladnog pozdrava sasvim je jasno da su Gattuso i Ancelotti sve osim prijatelji.

I dok je imao koliko-toliko uspješniju karijeru od Ancelottija barem po broju trofeja, prije svega osvojenu titulu prvaka svijeta sa Italijom, Gattusu će biti potrebno još mnogo vremena da stigne sve Ancelottijeve trenerske uspjehe.

Gattuso se trenerskim poslom bavi 10-ak godina i do sada je uspio osvojiti jedan trofej Kupa Italije. Ancelotti je na drugoj strani između ostalo bio prvak Italije, Engleske, Francuske, Španije i Njemčake, te ima čak četiri Lige prvaka kao trener. 

Inače, nakon utakmice Ancelotti je imao više razloga za zadovoljstvo pošto je Real prošao dalje boljim izvođenjem penala.