Ancelotti potvrdio: Real Madrid bez čak sedam standardnih igrača u narednoj utakmici
Carlo Ancelotti potvrdio koji igrači neće igrati u Kupu Kralja.

Odmor za njih

Ancelotti potvrdio: Real Madrid bez čak sedam standardnih igrača u narednoj utakmici

E. Ganibegović

Real Madrid se pobjedom vratio poslije pauze zbog Svjetskog prvenstva. Naredna utakmica, ujedno i prva ove godine, čeka ih sutra, a u njoj neće igrati čak sedam standardnih prvotimaca.

Prvu utakmicu nakon Svjetskog prvenstva u Kataru Real Madrid je odigrao 30. decembra i upisao je pobjedu od 0:2.

Radilo se o utakmici 15. kola Primere protiv Valladolida, a pobjedu Kraljevima je s dva pogotka donio Karim Benzema.

Narednu utakmicu Real Madrid igra sutra u okviru šesnaestine finala Kupa Kralja, a protivnik će biti Cacereno, španski trećeligaš.

Na ovom gostovanju neće biti nekoliko igrača Los Blancosa, a sve je na današnjoj press konferenciji potvrdio trener Carlo Ancelotti.

On tvrdi da su se Thibaut Courtois i Dani Carvajal žalili na probleme nakon meča protiv Valladolida, zbog čega će biti izostavljeni za utakmicu protiv Cacerena, ali je već i najavio njihov povratak. 

Oglasi

"Imaju malih problema. Bit će dostupni za utakmicu Villarreala. Oni će sutra odmoriti, kao i Kroos, Alaba, Benzema, Vinicius i Mendy, koji neće dobiti minutažu. Ostali putuju da igraju.

Sutra nas očekuju Serhio Arribas, Nico Paz, Marvel i Alvaro Rodriguez. Postoje igrači koji rade jako dobro u Real Madridu Castilli. Raul radi jako dobar posao jer mladi igrači vrlo brzo napreduju.

I drugi poput Maria Martina, Rafe Marina... Omladinska akademija proizvodi igrače koji mogu biti korisni za budućnost Real Madrida", rekao je Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare.

"Sutra je utakmica u kojoj moramo biti pametni. U ovim utakmicama moramo pokazati kvalitet, posvećenost i borbu.

U utakmici u takmičenju kao što je Kup, moramo da pokažemo sve što imamo", dodao je trener Real Madrida. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije