Gennaro Gattuso se vraća na posao - Naredna stanica je Balkan!

Legendarni Italijan

Gennaro Gattuso se vraća na posao - Naredna stanica je Balkan!

Eldar Ganibegović

Legendarni italijanski fudbaler, a sada trener, Gennaro Gattuso, vratit će se uskoro poslu. Naredna stanica u njegovoj karijeri trebao bi biti Balkan.

Poslije neuspjele epizode u La Ligi gdje je vodio Valenciju, Gennaro Gattuso je bez posla. Otkaz na klupi Šišmiša dobio je početkom sezone.

Nakon kraće pauze, spreman je preuzeti novi tim, a po svemu sudeći to će biti balkanski velikan.

U pitanju je grčki Olympiacos. Tim s Georgis Karaiskakis stadiona izgubio je korak u s AEK-om u trci za titulu prvaka Grčke, a strepi i kada je plasman u Evropu u pitanju.

Jasno je da navijači velikana kakav je Olympiacos ne mogu biti zadovoljni ovom sezonom, a čelnici ovog kluba rade sve da ubijede Gattusa da dođe u Grčku.

Oglasi

Gattuso je prvi izbor šefova Olympiacosa za narednu sezonu, a Grci će pokušati da ubijede bivšeg trenera Milana i Napolija da preuzme tim.

Nekadašnji sjajni veznjak započeo je trenersku karijeru u Sionu, gdje je bio igrač-trener, prije nego što je vodio Palermo, OFI Kretu, Pisu, Milan, Napoli i Valenciju.

Jedini trofej u njegovoj trenerskoj karijeri je Kup Italije, osvojen kao trener Napolija, a svakako da bi s Olympiacosom bio u borbi za sve trofeje u Grčkoj.

Potražite više informacija na temu Super League:

Podsjetimo, Olympiacos je u posljednje 24 godine osvojio 20 trofeja i razočarenje je za navijače tog kluba kada nisu u borbi za titule.

Što se tiče Grčke, AEK iz Atine je sinoć proslavio osvajanje titule, a ovaj tim će protiv PAOK-a 24. maja u Poljskoj igrati finale Kupa ove balkanske zemlje. 

Top Komentari

Benz
Balvan ko igrac balvan ko trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti