Starac koji je pokazao zube i prizemljio Gattusa danas je drugi čovjek

Bila je to čuvena scena

Starac koji je pokazao zube i prizemljio Gattusa danas je drugi čovjek

Admin Čaušević

Gennaro Gattuso je tokom karijere učestvovao u velikom broju incidenata. Međutim, događaj iz 2011. godine sa utakmice Milan - Tottenham je onaj kojeg se najviše stidi što je i sam priznao. 

Tottenham je utakmicu dobio sa 1:0 golom Petera Croucha, ali ono što se pamti je sukob pored aut linije izmešu Gattusa i Joea Jordana koji je tada bio asistent u londonskom klubu.

Italijan je poslije toga u nekoliko navrata ispričao da je Jordan bio taj koji ga je provocirao tokom cijelog meča i da jednostavno nije mogao se suzdrži na kraju.

Iako je bio stariji nekoliko decenija Englez je čvrsto i odlučno krenuo da se obračuna sa Gattusom, čak je i skinuo svoje naočare što je bio znak da je spreman za borbu.

U narednim godinama Gattuso je u nekoliko navrata pričao o ovom incidentu uz poruku da se stidi svog ponašanja svaki put kada ga pogleda.

Jordan je tada imao 59 godina, a danas izgleda neprepoznatljivo. Godine su učinile svoje, a bivši trener je u penziji i uživa u društvu svoje supruge.

Oglasi

I on je u prošlosti govorio o nemilom događaju. Kao fudbaler je bio ratoboran i agresivan, a ništa se nije promijenilo ni dok je bio u trenerskom poslu.

"Morate zapamtiti da su igrači puni emocija", rekao je Jordan te nastavio: "Okolnosti koje su dovele do toga bile su da se našao u poziciji u kojoj neće igrati u revanš susretu jer je dobio žuti karton."

Joe Jordan danas izgleda neprepoznatljivo

"S moje tačke gledišta, nije bilo šanse da se potučemo. Ja sam trener. Moram pokazati malo više samokontrole i discipline. Ako to ne možete učiniti, kako možete tražiti od svojih igrača da to učine? Za mene je bilo gotovo odmah nakon utakmice. Prošlo je kao voda ispod mosta."

Inače za Gattusa je tadašnja utakmica protiv Tottenhama bila njegov posljednji nastup u Ligi prvaka. Prošao je pet mečeva suspenzije i više nikad nije zaigrao u elitnom takmičenju kojeg je osvojio dva puta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jordan je posljednji angažman imao do prošle godine u Bournemouthu. Tada mu se teško povrijedila supruga i 71-godišnjak je odlučio da okrene porodičnom životu.

I sam Gattuso je poslije završene igračke karijere odlučio da bude trener. Promijenio je niz klubova. Donedavno je sjedio na klupi Valencije gdje je dobio otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi