Potez kojeg je povukao Ivan Perišić pred Evropsko prvenstvo jasan je signal gdje nastavlja karijeru

Od 1. jula je slobodan igrač

Potez kojeg je povukao Ivan Perišić pred Evropsko prvenstvo jasan je signal gdje nastavlja karijeru

Admin Čaušević

Ivan Perišić je trenutno na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Hrvatske i mnogi s nestrpljenjem čekju njegovu odluku gdje će nastaviti karijeru. Međutim, potez kojeg je napravio proteklih mjeseci indirektno otkriva i njegove planove.

Perišić je kao dječak na neki način bio žrtvovan da bi njegova porodica riješila svoje imovine problem pošto je otac Ante upao u dugove te je sina prodao u inostranstvo.

Danas sjajni krilni fudbaler je kao 17-godišnjak iz Splita otišao u Sochaux. Godinama je igrao u inostranstvu te stekao reputaciju jednog od najzahvalnijih igrača na svojoj poziciji.

Obećao je da će jednog dana igrati za Hajduk. Obećanje ispunio zimus kada je stigao na posudbu iz Tottenhama do kraja sezone te je dao riječ da će zatim potpisati jednogodišnji ugovor sa Splićanima.

Ipak, nakon što su Bijeli imali razočaravajuću polusezonu te su ostali bez trofeja počelo se postavljati pitanje da li Perišić namjerava ostati na Poljudu i naredne sezone.

Međutim, poslovni potez koji je povukao nedavno pokazuju da se Perišić i narednih godina vidi u Splitu te je na neki način signal da nema namjeru ići iz najveće grada u Dalmaciji.

Oglasi

Naime, Perišić je nedavno osnovao firmu koja se bavi gradnjom stambenih i nestambenih grada. Kompanija je u sudski registar registrovana ove godine, legendarni fudbaler se navodi kao vlasnik i sjedište joj je u Splitu.

Igrajući fudbal na visokom nivou Perišić je proteklu deceniju zaradio milione i nije iznenađenje zašto se odlučio za posao sa nekretninama koji je obično unosan.

Međutim, istraživanja napravljena proteklih mjeseci su pokazala da cijena kvadrata stana u Splitu između 3000 i 5000 eura što je ogromna cifra pa ostaje da se vidi da li će Perišićeva kompanija poslovati u plusu.

Upravo zbog divljanja cijena potražnja za prodajom stanova opada pa bi Perišić trebao biti oprezan gdje će graditi stanove i apartmane te za koju cijenu ih namjerava prodavati.

Oglasi

Ono što navijače Hajduka svakako može radovati je činjenica da su Perišićevi planovi vezani za Split što u konačnici može i značiti ostanak na Poljudu.

Navodno je neformalni dogovor Hajduka i Perišića da iskusni fudbaler ostane igrač Bijelih sve dok traje njihov nastup u evropskim takmičenjima.

Prije nekoliko godina Perišićev otac Ante je govorio o problemima s kojime su susreo te da tada golobradi zapravo i ne zna zašto odlazi u inostranstvo.

"Nije mu bilo lako, ali osamostalio se, izdržao je što niko nije. Sve to što se događalo bilo je i zbog mojih propusta. Ušao sam u loše poslovne odnose, bio sam u krizi, dugovima."

"Ivan mi je kasnije puno pomogao. Na kraju je sve dobro ispalo. I još nešto moram reći. Ivan će, prije ili kasnije, sigurno odigrati sezonu ili dvije u Hajduku.

To smo Hajduku dužni zbog našeg naprasnog odlaska", govorio je Ante prije nekoliko godina, a poslije čega je njegov sin ispunio obećano te obukao dres Majstora s mora.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi